Finále Plzeň podporuje projekt pro leukemiky, dokument uvidíte v úterý v televizi

Finále Plzeň je nejen týden filmové zábavy v Plzni. Jde i o projekt, který si v posledních letech klade za cíl i pomáhat. Projektem FilmoTerapie pacientům z FN Plzeň i krajských nemocnic a teď i pacientům s leukémií.


Snímek Druhý život Jitky K. a má významnou vazbu na Plzeň – sídlí zde Český národní registr dárců kostní dřeně a také Nadace pro transplantace kostní dřeně, kterou budou moci diváci v průběhu vysílání filmu, ale i kdykoli jindy, podpořit zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS KOSTNIDREN na telefonní číslo 87 777. Ve filmu hovoří i paní doktorka Navrátilová z hematologicko-onkologického

Příběh mladé ženy, které nepříznivá diagnóza akutní leukémie radikálně změnila ze dne na den život, je tématem televizního dokumentu DRUHÝ ŽIVOT JITKY K., který v produkci Ondřeje Trojana natočil režisér Vojtěch Kopecký. Velmi osobní zpověď o bolestivé cestě k uzdravení, ale i nesmírně důležité podpoře blízkých i zcela neznámých lidí, nese i touhu pomoci a podpořit všechny, kterým leukémie vstoupila do života.

Premiéra filmu bude na programu ČT2 14. 3. 2017 ve 21:05, repríza 15. 3. 2017 v 16:40. V průběhu filmu, ale i kdykoli jindy, mohou diváci zaslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS KOSTNIDREN na telefonní číslo 87 777. Nadace pro transplantace kostní dřeně z každé odeslané DMS obdrží 28,50 Kč.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 13.03.2017 14:12



3 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka