Finále Plzeň spěje do finále, ve čtvrtek rozdá Zlaté ledňáčky

Devětadvacátý ročník filmového festivalu Finále Plzeň již zítra vyhlásí vítěze a nové držitele Zlatého ledňáčka v soutěžních kategoriích. Kromě cen pro český a slovenský celovečerní film, dokument a projekt televizní tvorby, bude udělena i cena Film Friendly Region.

Jarní servisní akce AUTO CB

Svoje ceny předá i studentská porota složená ze studentů Západočeské univerzity v Plzni. 

Šestý den Finále Plzeň se odehrává převážně ve znamení Divadla Sklep. Projekce v 16:30 v Klempírně v DEPO2015 nazvaná Tajemství Divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa je téměř vyprodaná. Pro ty, kteří si stihli koupit lístek, se jistě stane nezapomenutelným zážitkem i proto, že ji uvede jedenáctičlenná delegace protagonistů a tvůrců snímku. Na Finále Plzeň se totiž chystají režisérka snímku Olga Dabrowská, Petr Koza, Ivo Krátký, Daniela Uhrová, Fero Burda, Milan Šteindler, David Vávra, Václav Marhoul, Ondřej Trojan, Tomáš Hanák a Diviš Marek. 

Téměř totožná delegace pak uvede také snímek Divadlo Sklep: Böhmen und Mähren, který bude uveden v Malém sále Měšťanské besedy v 19:00. 

Poslední projekce se ve středu koná v Korandově sboru – bude uveden snímek z archivní sekce Krása na export nazvaný 25. hodina. 

O večerní zábavu v DEPO2015 se postará hudebník Ventolin od 21h a od 22h se koná párty nazvaná Get together.

Poslední finálový den – čtvrtek 21. dubna, i nadále probíhají projekce soutěžních i nesoutěžních snímků, přidána byla projekce dokumentu Heleny Třeštíkové a Jakuba Hejny Zkáza krásou, který bude uveden v 18:30h v Klempírně v DEPO2015. Novinkou letošního roku je uvedení vítězných filmů v kategorii celovečerní film a dokument od 22:00h. „Vítěz soutěže celovečerních hraných nebo animovaných filmů bude uveden v Kinosále Měšťanské besedy a vítěz soutěže dokumentů v JoNáši. Zájemci o tuto projekci měli možnost kupovat si vstupenky v předprodeji. V případě, že by se stalo, že snímek již viděli, mohou vstupenku vrátit před projekcí v na festivalové recepci v Měšťanské besedě,“ upřesňuje ředitelka Finále Plzeň Eva Veruňková Košařová. 

Slavnostní vyhlášení soutěže a předání Zlatých ledňáčků a studentských cen se uskuteční ve čtvrtek 21. dubna od 20h ve Velkém sále Měšťanské besedy. Předávání bude tradičně přenášet v přímém přenosu Česká televize. 

Kromě statutárních cen předají také Czech Film Commission, CzechTourism a Asociace producentů v audiovizi regionu s nejaktivnějším přístupem k filmovým produkcím cenu Film Friendly Region. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 20.04.2016 17:00



3 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka