Fotbalová Plzeň truchlí za Františka Rajtorala

Fanoušci i hráči Viktorie Plzeň truchlí za dlouholetého hráče Františka Rajtorala. Bývalý obránce v neděli spáchal v současném působišti Turecku sebevraždu. Informace o jeho smrti přinesla turecká média.

Jarní servisní akce AUTO CB

Rajtoral se měl oběsit ve svém bytě.

31letý František Rajtoral, bývalý hráč Viktorky a odchovanec Příbrami, působil od léta v tureckém Gaziantepsporu. Do Turecka odešel z Plzně vloni v létě společně s Kolářem, ten už je ale zpátky. Ve Viktorce Rajtoral působil od roku 2009, získal s ní všechny čtyři tituly a zahrál si i v reprezentaci.

Lítost nad jeho smrtí vyjádřil i klub FC Viktoria. "Rajty, odpočívej v pokoji, budeš nám všem moc chybět, nikdy na tebe nezapomeneme!," uvedl klub na svých stránkách. Už večer po zápase na Spartě se před tribunou scházeli Františkovu památku uctít fanoušci. Klub je vyzval k zapalování svíček.

Na smrt viktoriána reagoval i plzeňský primátor Martin Zrzavecký. "František Rajtoral byl a je pro mě jedním ze symbolů úspěchu FC Viktoria Plzeň. Vnímal jsem ho vždy jako srdcaře, hráče, který měl neuvěřitelné nasazení a byl jedním z tvůrců úspěšné fotbalové strategie. Dal mnoho gólů, na mnoho gólů nahrál. To, co se stalo, je mi velmi líto,“ reagoval primátor.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 24.04.2017 05:42



3 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka