Gepardice z Francie okouzlily plzeňskou zoo

Plzeňská zoo přivítala nové členy – dvě samičky vzácného geparda súdánského. Zvířata přišla z francouzské zoo La Palmyre. Kmotry šelem se stali náměstkyně primátora Lucie Kantorová a radní Vlastimil Gola. Nové gepardice představují významný přínos a zpestření pro plzeňskou zoo.

Jarní servisní akce AUTO CB

Plzeňská zoo ožila novými členy: dvěma samičkami vzácného geparda súdánského, které přijely v prosinci z francouzské Zoo La Palmyre. Kmotry těchto rychlých šelem se stali náměstkyně primátora Lucie Kantorová a radní Vlastimil Gola, kteří je přivítali ve čtvrtek 25. ledna společně s chovateli.

„Je mi ctí, že jsem se mohla stát kmotrou jedné z gepardic. Je to mé druhé pokřtěné zvíře, předtím jsem měla tu čest pokřtít velblouda. Chtěla bych poděkovat řediteli a jeho týmu za výbornou péči o naši zoo, která patří mezi nejnavštěvovanější turistické cíle nejen na západě Čech, ale i v celé republice. Jsme na to velmi pyšní,“ řekla náměstkyně Lucie Kantorová.

Vlastimil Gola, již potřetí křtil v zoo, dodal: „Pokřtil jsem zde již zebřici, velbloudici a nyní gepardici. Věřím, že se oběma novým šelmám bude díky profesionální péči chovatelů dařit.“

Nové gepardice jsou čtvrtým a pátým gepardem v Plzni. První trojice samců dorazila v červnu roku 2010 z téže zoo. Nyní zde žije již jen jeden samec, Khalid. Plzeňská expozice geparda štíhlého, který je nejrychlejší šelmou a vůbec čtyřnohým suchozemským savcem, nabízí venkovní výběh s výhledem na antilopy, zebry či prasata savanová, stejně jako vnitřní expozici ve společném pavilonu s hrošíky liberijskými a pelikány.

Martin Vobruba, mluvčí zoo, připomíná oblíbený radar u pavilonu: „Hlavně mladší návštěvníci si na radaru mohou vyzkoušet, jestli dokážou držet krok s nejrychlejší šelmou na světě.“

Dvě samice geparda súdánského představují pro plzeňskou zoo významný přínos a zpestření, které jistě zaujme návštěvníky ze širokého okolí. S příchodem těchto vzácných šelem se rozšíří možnosti, jak s nimi komunita může spolupracovat, a přitáhne tak další turisty. Očekává se, že nové přírůstky společně s chovateli přinesou ještě více radosti a pozitivních zážitků do života Plzeňské zoo.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 29.01.2024 16:58



5 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka