Gymnázium Františka Křižíka bude bezbariérové, projekt získal dotaci

Zastupitelé schválili přijetí dotace na odstranění bariér městského školního areálu na adrese Sokolovská 54, kterou má už 13 let ve výpůjčce Gymnázium Františka Křižíka a slouží i Základní umělecké škole a 46. mateřské škole.

Cílená propagace v Plzni

Z Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy České republiky Plzeň získá téměř 1,18 milionu korun, celkové náklady projektu jsou zhruba 2,36 milionu korun. 

„Tento projekt je dalším z řady, kterým chceme přispět k bezbariérovosti veřejných budov. Kromě přístavby výtahu u jižní obvodové stěny objektu a úprav elektroinstalace budou stavebně upravena také čtyři sociální zařízení pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace. V rámci dotace bude i zřízen přístup v podobě nízké rampy do hlavního vstupu školy,“ přiblížil ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas. 

Správcem nemovitosti je Obytná zóna Sylván, stavba bude dokončena nejpozději v únoru 2017. Žádost město podalo do podzimní výzvy Národního rozvojového programu mobility pro všechny na období 2016 – 2025, jenž má umožnit realizaci komplexních bezbariérových tras ve městech, obcích a dopravní infrastruktuře. Škola v žádosti o pomoc s vybudováním výtahu uvádí, že v Plzni dosud není žádné bezbariérové gymnázium. Gymnázium Františka Křižíka se integraci handicapovaných studentů dlouhodobě věnuje, ve škole pracují dva asistenti pedagogů. V případě vybudování bezbariérového přístupu je vedení školy připraveno vytvořit stipendijní fond a umožnit bezplatné studium zdravotně postiženým žákům a studentům. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka