Hasiči dostanou od Plzně nový člun i vyprošťovací automobil

Příspěvek ve výši 3,8 milionu korun od města Plzeň dostanou hasiči.

Cílená propagace v Plzni

Jde na pořízení nového vyprošťovacího automobilu, nafukovacího člunu a zkušebního zařízení pro měření dynamických parametrů vzduchových dýchacích přístrojů. Příspěvek schválili zastupitelé města Plzně pro Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje (dále HZS Plzeňského kraje), územní odbor Plzeň při řešení mimořádných nebo havarijních událostí na území města.

„Plzeň již dlouho a velmi významně podporuje hasičský záchranný sbor na území krajské metropole. Finanční příspěvky města umožňují zásadním způsobem zlepšovat technické vybavení a tím dosahovat vyšší úrovně poskytované pomoci občanům města. Vzhledem ke specifickým rizikům na území Plzně je důležité, aby se při řešení mimořádných událostí dostavila na místo zásahu jednotka s patřičným vybavením, a to v co nejkratším časovém úseku. V loňském roce jsme například finanční dotací podpořili nákup nové cisternové automobilové stříkačky vybavené hasicím a řezacím zařízením,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký.

Nový vyprošťovací automobil nahradí původní již dnes nevyhovující vůz na požární stanici Košutka. Nové auto díky modernímu podvozku, silnému hydraulickému nakládacímu jeřábu a kvalitnímu zadnímu hydraulickému vyprošťovacímu rameni zkvalitní zásahy při vyprošťování vozidel, ale i při zásazích spojených s nehodami tramvají či autobusů.

Nový nafukovací člun nahradí zastaralý a nevyhovující člun též na požární stanici na Košutce, který je využíván pro stavbu norných stěn při likvidacích úniků nebezpečných látek na vodní hladině.

Pořízením nového zkušebního zařízení pro měření dynamických parametrů vzduchových dýchacích přístrojů bude zajištěna přesnost, spolehlivost a správná funkčnost dýchacích přístrojů, které jsou potřebné při zásazích u mimořádných událostí nebo havarijních situací. Toto zkušební zařízení bude sloužit nejen složkám HZS Plzeňského kraje, ale i plzeňským jednotkám sboru dobrovolných hasičů.

Poskytnutí finančního příspěvku HZS Plzeňského kraje doporučila Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Plzeň. Mezi statutárním městem Plzeň a HZS Plzeňského kraje byla uzavřena smlouva o spolupráci v oblastech požární ochrany, integrovaného záchranného systému a krizového řízení v prosinci roku 2004.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka