Hejtman ocenil odbornou práci u zaměstnanců krajských nemocnic

Za odbornost a profesionalitu ocenil ve středu hejtman Václav Šlajs zaměstnance krajských nemocnic. Společně s ním předávala ocenění radní pro oblast zdravotnictví Milena Stárková.

Jarní servisní akce AUTO CB

Slavnostního setkání se zúčastnili také náměstkyně hejtmana Zdeňka Lišková a radní Jaroslav Šobr. 

Celkem dvacet zaměstnanců krajských nemocnic (Domažlické, Stodské, Rokycanské nemocnice a Nemocnice následné péče Svatá Anna) převzalo z rukou hejtmana děkovný list, pamětní medaili hejtmana Plzeňského kraje a drobné dárky. Mezi oceněnými byli nejen zkušení lékaři a sestry, ale také laborantky či sanitář. Oceněné na podnět hejtmana navrhli ředitelé nemocnic zřizovaných Plzeňským krajem.

„Zdraví člověka je to nejcennější, proto jsme velice rád, že jsem mohl dnes poděkovat právě pracovníkům v oblasti zdravotnictví. Tato práce je velmi náročná nejen na čas ale také na psychiku. Proto se touto cestou snažíme alespoň symbolicky ocenit ty, kteří profesionálně a odborně pracují tam, kde jsou třeba,“ uvedl hejtman Václav Šlajs.


Ocenění zaměstnanci Rokycanská nemocnice, a. s.


MUDr. Josef Perk 

Je primářem ARO od r. 1991, na oddělení pracuje téměř 34 let, přechodně pracoval také na lůžkovém oddělení, aktivně se podílel na rozvoji mladých lékařů, vedl oddělení v dobách několika personálních krizí, a to na úkor  svého volného času. Pan Perk aktivně sleduje medicínské trendy a zavádí nové metody, je dobrým manažerem oddělení.


MUDr. Jiří Plecitý

Je primářem chirurgie, v nemocnici pracuje od roku 2010. Přestože v Rokycanské nemocnici pracuje ve srovnání s ostatními krátce, po nástupu na oddělení a později do funkce primáře stabilizoval kolektiv, je garantem vysoké úrovně chirurgické péče v Rokycanské nemocnici a velmi orientovaným manažerem. Velice obětavě se i na úkor svého volného času věnuje mladším kolegům. 


MUDr. Naděžda Radová

Je od roku 2011 pověřená vedením JIP. Je tzv. dobrou vílou kolektivu lékařů interny, vždy ochotně pomáhá a radí mladším kolegům. JIP pod jejím vedením překonává personální krize v oblasti lékařů i sester. Svou loajalitou a snahou řešit problémy je oporou vedení nemocnice.


Anna Enžlová

V nemocnici pracuje již 35 let, je vrchní sestrou interního oddělení. Poctivě a obětavě odpracované roky ji přetvořily na klidnou, usměvavou, empatickou,  sestru Aničku  s vysokým stupněm odborných schopností. Její nekonfliktní povaha ji předurčila k funkci vrchní sestry náročného oddělení.


Stanislava Melichárková

Pracuje jako radiologická asistentka. Už neuvěřitelných 45 let denně pomáhá vyšetřovat pacienty, známá je především svým úsměvem na rtech. Po celou dobu je také cennou posilou kolektivu při zavádění nových metod vyšetření, příkladně a čelem se staví k technickým novinkám.


Vladislava Stupková

Pracuje jako staniční sestra chirurgie, v nemocnici však už působí od roku 1980. Zkušenosti získané za 36 let tvrdé a při tom velmi odborné práce využívá nejen sama, ale učí další sestry, velmi přívětivě řídí svou stanici včetně organizace celkové péče o pacienty. Je velmi často zmiňována v pochvalách od pacientů a velmi vážená i lékaři.


Nemocnice následné péče Svatá Anna, s.r.o. 


MUDr. Ladislav Šlesingr 

Jako lékař působí ve zdravotnictví na Tachovsku již 55 let, v Nemocnici následné péče Svatá Anna od roku 2001. Ke své práci přistupuje nejen s empatií a humánním přístupem, ale i s trpělivostí a pochopením léčby prognosticky bezvýchodných případů onemocnění. Trpělivě se věnuje nejen pacientům ale také jejich blízkým.


MUDr. Petr Kuba

Ve zdravotnictví pracuje 50 let, od roku 2000 působí jako lékař v NNP Svatá Anna. Svými celoživotními zkušenostmi v oboru rehabilitačního lékařství rozšiřuje možnosti  v poskytování nadstandartních služeb v oboru rehabilitace následné péče a vrací postižené nemocné zpět do života.


Ocenění zaměstnanci Stodská nemocnice, a.s.


Prim. MUDr. Helena Vrbová  

Je primářka dětského oddělení. Ve Stodské nemocnici pracuje od ukončení studia na Leningradském pediatrickém institutu. Svou obětavou prací, vstřícností a zodpovědným přístupem se zasloužila o plynulý chod dětského oddělení. Zvláště pak v posledních letech, kdy přetrvává nedostatek lékařů pediatrů.


Prim. MUDr. Jakub Mach 

Je primářem gynekologicko-porodnického oddělení. Od svého nástupu do Stodské nemocnice nastartoval tým spolupracovníků k vyšším výkonům a svým lidským přístupem nejen upevnil, ale i zlepšil jméno Stodské porodnice a gynekologie. Má zájem o zavádění nových metod, ve své práci uplatňuje poznatky a zkušenosti ze zahraničí, provádí přednášky na školách a organizuje besedy s těhotnými ženami. Je příkladem svým podřízeným. Nenahraditelnou úlohu zastává v získávání finančních prostředků od sponzorů. Svou práci dělá s radostí a elánem.


Bradová Věnceslava  

Pracuje jako zdravotní sestra ambulance rehabilitačního oddělení. Do  Nemocnice s poliklinikou ve Stodě nastoupila hned po maturitě na SZŠ v Domažlicích v roce 1964. V roce 1972 přešla do ÚSP ve Stodě, kde pracovala do počátku roku 1995, pak po krátkém působení v PL Dobřany se vrátila  do Stodské nemocnice.   Je zkušená zdravotní sestra, velmi oblíbená u pacientů i spolupracovníků celé nemocnice. Je pracovitá, spolehlivá a obětavá. Svým nezištným a nesobeckým přístupem je příkladem všem ostatním. Účastní se i veřejného dění ve městě. 


Králová Marie   

Pracuje jako zdravotní laborantka OKB, v nemocnici už 44 let. Řadu let odpovědně zastávala pozici vedoucí laborantky. Svými odbornými zkušenostmi se jako laborantka – důchodkyně nadále podílí na úspěšnosti a bezproblémovém chodu laboratoře.


Houšková Hana  -

Pracuje jako vrchní sestra oddělení následné péče. Patří k lidem, kteří svým lidským a sympatickým přístupem k pacientům příkladně zvládají svou náročnou profesi. Na oddělení lůžek následné péče často vypomáhá při zajištění plynulého provozu a je garantem kvalitní a bezpečné ošetřovatelské péče. 


MUDr. Vlastimil Tuháček 

Pracuje jako lékař ARO od roku 1976. Dlouhá léta vykonával funkci primáře anesteziologicko-resuscitačního oddělení Stodské nemocnice. I přes svůj důchodový věk nadále pomáhá svým profesionálním přístupem garantovat kvalitní, bezpečnou a vysoce odbornou práci lékaře anesteziologa.


Ocenění Domažlická nemocnice a.s.


Jiřina Přibylová

V nemocnici pracuje již 30 let, z toho ve funkci staniční sestry ONDP (oddělení následné dlouhodobé péče) 10 let. Je vždy ochotná pomoci a poradit nejen kolegům, ale hlavně pacientům. Se svým týmem garantuje kvalitní komplexní ošetřovatelskou péči.  Má zásluhu na dobrém jméně tohoto oddělení.


Olga Šmídová

Pracuje jako vedoucí laborantka OKB (oddělení klinické biochemie), a to od roku 2000, v nemocnici působí od roku 1975. Bez problémů zvládá se svým týmem náročný provoz OKB. Je velmi pracovitá, spolehlivá, ochotná se ve své profesi vzdělávat a velmi jí záleží na výsledku odvedené práce.


Jiřina Melicharová

Pracuje v Domažlické nemocnici od roku 1979. Nejdříve pracovala jako účetní, od roku 1995 pracuje jako odborná referentka pro zdravotní účtování se zdravotními pojišťovnami. Celý dosavadní profesní život je věrná Domažlické nemocnici.  Je pracovitá, spolehlivá a obětavá.


MUDr. Vladimír Duchek  

V Domažlické nemocnici působí od roku 1983, 25 let působí ve funkci primáře radiodiagnostického oddělení. Kromě své práce se aktivně věnuje výchově mladých kolegů. Je pracovitý, skromný, s lidským přístupem a ochotou pomoci pacientům ale i spolupracovníkům. 


MUDr. Soňa Budková 

Je lékařka dětské neurologické ambulance Domažlické nemocnice.  V nemocnici pracuje od roku 1988. Ve své profesi je odborníkem na svém místě. Významně se dlouhodobě podílela na chodu dětského oddělení. V případě nutnosti zastupovala primáře dětského oddělení.  Svým přístupem k dětským pacientům a ochotou je příkladem pro ostatní.


Karel Zedník

Pracuje jako sanitář chirurgického oddělení. V nemocnici pracuje od roku 1988, za dobu své působnosti vychoval řadu mladých spolupracovníků jak po odborné stránce, tak i po stránce etické tedy v přístupu k pacientům. Je to zkušený a praktický člověk, pro kterého není nic nemožné. Je maximálně spolehlivý.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka