Hejtman předal dárky prvním miminkům Klotyldě a Vojtíškovi

První holčičku a prvního chlapce narozené v roce 2016 v Plzeňském kraji spolu s jejich rodiči ve středu přivítal na krajském úřadě hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs, náměstkyně hejtmana Zdeňka Lišková, radní Jaroslav Šobr a radní Milena Stárková. Rodičům dětí hejtman předal pamětní list a peněžní dar ve výši 10 tisíc korun.

Cílená propagace v Plzni

První narozenou holčičkou a zároveň prvním miminkem Plzeňského kraje v roce 2016 byla Klotylda Zíková. Klotyldu představila maminka Hana Zíková, na setkání s představiteli Plzeňského kraje přijely maminka s Klotyldou z Klatov. Klotylda se narodila šest minut po půlnoci v Klatovské nemocnici.

Prvním narozeným chlapečkem Plzeňského kraje byl Vojtíšek Soukup. Narodil se ve 20:54 první lednový den v Domažlické nemocnici. Vojtíška na setkání se zástupci kraje doprovázeli rodiče Marie Kufnerová a Miroslav Soukup, kteří žijí v Domažlicích. 

První miminka Plzeňského kraje roku 2016

Klotylda Zíková

porodní míry:  3950g, 50cm

datum a čas narození: 1. 1. 2016 v 0:06 hod 

Vojtíšek Soukup

porodní míry: 3210g, 51cm

datum a čas narození: 1. 1. 2016 ve 20:54 hod 

Uvítání nových občánků kraje hejtmanem Plzeňského kraje se stalo již tradicí. Kromě finančního daru pro rodiče je připraven dárek i pro děti, letos dostaly interaktivní hrací deku. 

Rodičům i novorozencům popřál hejtman Václav Šlajs: „Jsem rád, že mohu díky tradici přijímání prvních občánků Plzeňského kraje zde na úřadě osobně miminka i s rodiči přivítat a popřát jim pohodový start do života, štěstí i zdraví.“ 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka