Hejtman přijal Filipa Jíchu a podepsal deklaraci s házenkáři

Plzeňský rodák a v roce 2010 nejlepší házenkář světa Filip Jícha v úterý dorazil na Krajský úřad Plzeňského kraje, kde se setkal s hejtmanem Václavem Šlajsem.

Jarní servisní akce AUTO CB

Při této příležitosti byla také podepsána deklarace mezi Plzeňským krajem a SSK TALENT -90, při Bolevecké ZŠ na podporu sportující mládeže.

O házenkářské začátky a sny, ale také úspěchy i zdravotní problémy z poslední doby nebo svá sportovní přání do budoucna se podělil Filip Jícha s přítomnými při setkání na krajském úřadě. Nejlepšího házenkáře světa pozval hejtman Plzeňského kraje, aby mu poděkoval za vynikající reprezentaci kraje a celé České republiky. „Mladí lidé potřebují osobnosti a vzory a ve vás takový vzor mají. Chtěl bych za to velmi poděkovat a popřát mnoho dalších úspěchů,“ uvedl při setkání hejtman Václav Šlajs. 

O prázdninách by se podle Filipa Jíchy mohlo v Plzni uskutečnit soustředění jeho domácího klubu THW Kiel. „Zatím je soustředění týmu v Plzni v jednání, ale pro mě by to byla opravdu srdeční záležitost,“ prozradil Jícha. 

Plzeňský kraj dlouhodobě podporuje sportování hokejové, fotbalové, ale také házenkářské mládeže. V rámci návštěvy Filipa Jíchy byla pro rok 2015 podepsána deklarace mezi Plzeňským krajem a klubem Talent Plzeň házená na částku 700 tisíc korun na podporu sportu u mladých lidí. „V loňském roce činila podpora 600 tisíc korun, letos je to o 100 tisíc více a mohu slíbit, že příští rok uvolníme 800 tisíc korun,“ slíbil při podpisu deklarace o spolupráci hejtman Václav Šlajs. Za klub Talent Plzeň házená podepsal deklaraci předseda SSK TALENT -90, při Bolevecké ZŠ Róbert Miček a člen výboru SSK TALENT -90, při Bolevecké ZŠ Pavel Drobil.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka