Hejtman přijal úspěšné házenkářky HC PLZEŇ

Vítězkám 1. ligy žen v házené, družstvu házenkářek HC Plzeň v úterý 26. května 2015 na krajském úřadě popřála k úspěchu celá Rada Plzeňského kraje v čele s hejtmanem Václavem Šlajsem.

Cílená propagace v Plzni

Na rozhodnutí, zda budou dívky podávat přihlášku i do házenkářské Interligy, jim zbývá několik dní.

Na krajském úřadě jsou nyní sportovci téměř jako doma, hned poté, co hejtman a radní minulý týden přijali házenkářské mistry týmu Talent M.A.T. Plzeň, v úterý fotbalisty plzeňské Viktorky, ocenili také mladé házenkářky týmu HC Plzeň. Hejtman popřál děvčatům mnoho úspěchů a vyjádřil podporu ženské házené, která na rozdíl od výše zmíněných sportů nemá tak silnou pozici. „Sportovní vzory jsou pro mladé lidi důležité a těch ženských sportovních osobností je méně než mužských, takže věřím, že takové vzory najdou i mezi vámi,“ řekl hejtman Václav Šlajs.

Děvčata vyhrála 1. ligu žen v házené, podle trenérky Libuše Škvařilové jsou ovšem s vítězstvím spojené radosti i starosti. „Stále ještě zvažujeme přihlášku do Interligy, je to velký závazek,“ říká trenérka s tím, že družstvo má velmi úzký kádr a každé zranění může být velký problém. Povzbuzení dodal hráčkám na závěr hejtman a pochválil házenou v Plzni, která si podle něj drží vysokou úroveň. „Makejte, ať se udržíte, budeme vám držet palce,“ povzbudil mladé házenkářky Václav Šlajs.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 26.05.2015 22:29



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka