Hobby market OBI chce více nakupovat v Česku, CzechTrade mu v Plzni zprostředkoval třicet firem

Agentura pro podporu exportu CzechTrade připravila další z řady úspěšných dodavatelských setkání, tentokrát pro jeden z největších evropských řetězců s hobby tématikou OBI Group (divizi LUX Tools Germany).

Cílená propagace v Plzni

Třicítka českých výrobců dostala ve Vědeckotechnickém parku v Plzni příležitost hovořit s nákupčími německého řetězce o možnostech dodávek do více než 650 poboček firmy v 11 zemích Evropy. 

Mezi firmami, které se dnes v Plzni prezentovaly, byla například společnost GRUND, výrobce koupelnových předložek, nebo Spojené kartáčovny, výrobce štětců a kartáčů.

„V rámci dlouhodobé strategie chceme udržovat rovnováhu mezi dodavateli z jihovýchodní Asie a regionů střední a východní Evropy. V České republice vidíme velký potenciál. Chceme využít všech výhod, které spatřujeme zejména ve velmi dobré geografické vzdálenosti, dobře rozvinuté infrastruktuře, která je podobná té v západoevropských zemích, a ve stále cenově kompetitivní a dobře vzdělané pracovní síle,“ objasňuje zájem o naše dodavatele Marcin Rybak, vedoucí pobočky OBI, která je za nákup v České republice odpovědná.

„Řada tuzemských firem má kvalitativně špičkové produkty, efektivní výrobu i dostatek kapitálu, aby mohla dodávat nadnárodním řetězcům. Často se jim však nedaří dostat se k odpovídajícím kontaktům. Právě s tím jim agentura CzechTrade umí pomoci a dnešní setkání je jedna z možností, jak se nákupčím osobně představit,“ konstatuje Adam Jareš, ředitel německé pobočky agentury CzechTrade v Düsseldorfu, která akci organizovala.

Skupina OBI celosvětově zaměstnává 46 tisíc lidí a její roční obrat činí sedm miliard eur.

O agentuře CzechTrade 
CzechTrade je agentura na podporu exportu, řízená Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům proniknout na zahraniční trhy. Zájemci o spolupráci si mohou vybrat ze široké nabídky asistenčních služeb, případně sami nadefinovat jejich podobu dle svých individuálních potřeb.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 13.06.2017 07:20



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka