Hotel U Zeleného stromu v Nepomuku slaví dnes 100 let plesem

V horní části historického náměstí starobylého městečka Nepomuku zaujme návštěvníky zrekonstruovaný dominantní dům - bývalý pivovar a starobylá restaurace - dnes hotel a vyhlášený Švejk restaurant U Zeleného stromu. Stavba, směšující styly klasicismu a secese, pochází z roku 1909 a právě k letošnímu...

Cílená propagace v Plzni

V horní části historického náměstí starobylého městečka Nepomuku zaujme návštěvníky zrekonstruovaný dominantní dům - bývalý pivovar a starobylá restaurace - dnes hotel a vyhlášený Švejk restaurant U Zeleného stromu. Stavba, směšující styly klasicismu a secese, pochází z roku 1909 a právě k letošnímu jubileu byla dokončena její rekonstrukce a modernizace, která plně navozuje atmosféru doby „ belle epoque“- „starých, zlatých časů když se psalo c.a k.
Právě tahle doba, neodmyslitelně spjatá s postavou Jaroslava Haška a jeho světově známého hrdiny Josefa Švejka, je spolu s Nepomukem – rodištěm zemského patrona a světce sv. Jana Nepomuckého - svorníkem atmosféry tohoto unikátního spojení hotelu a gastronomie. Tedy syntézy historické tradice české gastronomie a rozvernosti a pohody časů dobrého vojáka Švejka. To podtrhuje i stylová secesní výzdoba prostor hotelu, restaurace a sálu, stejně jako nástěnné malby či originály obrazů navozující regionální a dobovou atmosféru.
Celý objekt se také stal - spolu se svým víceúčelovým sálem - moderním společenským centrem turistického ruchu na Nepomucku a celém Jižním Plzeňsku.
Dnešní podoba historického domu prezentuje stylový tříhvězdičkový Hotel u Zeleného stromu s 60 lůžky, Švejk restaurant, Haškův salonek, stylovou kavárnu společenský sál s terasou pro venkovní party.
Unikátní gastronomický koncept Švejk restaurantu U Zeleného stromu se systematicky věnuje tradicím české gastronomie. Úspěšnost kuchařů a celého týmu Lukáše Kanty potvrdilo účinkování v rámci propagace České republiky na zahraničních Veletrzích cestovního ruchu, ve Stuttgartu ,v Hamburku, Mnichově, Kolíně nad Rýnem, Varšavě, Budapešti , kde nepomučtí zajišťovali pro Českou centrálu cestovního ruchu Czechtourism cateringové služby a provoz Švejk Restaurantu, který byl součástí české expozice. Doma zajišťovali catering při výjezdním zasedání Vlády ČR , setkání Gastronomické sekce AHR ČR, zajišťovali mezinárodní akci CZECHPROMOTION 2008 v Prachaticích. Právem jim byla udělena v roce 2008 nejprestižnější česká cena za úspěšný gastronomický koncept Cena Jaroslava Vašaty.
V letošním roce byl připraven unikátní gastronomický projekt zážitkové gastronomie – Chuti monarchie, který od jara 2009 do jara 2010 ve 14 víkendech nabízí festival klasické české i středoevropské gastronomie, kuchyně posvícenecké, slovenské, šumavské, z knížecích kuchyní, lázeňské, zvěřinové či vánoční vídeňské.
Vrcholem oslav na počest 100. výročí hostinského domu a hotelu je uspořádání Jubilejního plesu hotelu v sobotu 28. listopadu, kdy za účasti mnoha vážených hostů, bude prezentována tradiční plesová kultura s dobovou atmosférou, stylovým jubilejním menu místních mistrů kuchařských, hudbou několika stylových seskupení kapelníka M.B. Karpíška, předtančením, tombolou, plesovou hrou či půlnočním překvapením.
Bez sentimentu, ale s hrdostí na vytvořené dílo, které je nejen pilotním projektem cestovního ruchu, gastronomie i kulturně společenských aktivit, ale i příkladem vhodným následování nejen v této největší české gastronomické frenčíze Švejk restaurantů.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 28.11.2009 06:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka