Hyundai posiluje pozice v Číně. Začala stavba další obrovské továrny

Hyundai Motor zahájil stavbu čtvrté továrny v čínském Changzhou v provincii Hebei. Slavnostního zahájení se zúčastnilo šest stovek významných hostů, mezi nimi i místopředseda společnosti Hyundai Motor Euisum Chung, guvernér provincie Hebei Zhang Qingwei a korejský velvyslanec v Číně Jang-soo Kim.


„Stavbou této továrny plánujeme společně s našimi partnery předefinovat význam slov rychlost a zázrak,“ sdělil při slavnostním aktu Euisum Chung ze společnosti Hyundai Motor.

Rozloha pozemku nového závodu bude 1.920.000 m2, z čehož podlahová plocha bude tvořit 250.000 m2. Plně vybavená moderní továrna s lisovací, karosářskou, lakovací a montážní linkou, pojme navíc i výrobnu motorů. Konstrukce závodu bude dokončena na konci roku 2016 s výrobní kapacitou 200.000 aut ročně. Do roku 2018 plánuje továrna rozšířit svou kapacitu na konečných 300.000 vozů za rok.

S novou továrnou vyroste v čínském Changzhou nejenom moderní výrobní závod, ale také doslova high-tech automobilové výrobní zařízení se špičkovým know-how, které bude šetrné k životnímu prostředí. V plánu je konstrukce nejmodernějších systémů recyklace plynů, vody a veškerých odpadů.

V druhé polovině letošního roku plánuje Hyundai začít další stavbu v Chongqing, aby tak posílil své kapacity pro oblast středozápadní Číny, kde očekává výrazný růst poptávky po nových autech.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 20.04.2015 11:09



2 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka