I Dobřany oslaví o víkendu narozeniny Otce vlasti. Začínají v pátek

I Dobřany na jižním Plzeňsku se připojí k oslavám 700. výročí narození Otce vlasti. V pátek 13. května je zahájí výstava Karel IV. – Život Otce vlasti.

Cílená propagace v Plzni

O den později jsou vyznavači turistiky zváni na putování pro celou rodinu Po stopách Karla IV. a 15. května se v kině Káčko promítá Noc na Karlštejně. Oslavy narození Největšího Čecha potrvají v Dobřanech až do konce září a přinesou ještě další filmová a divadelní představení.
Výstava Národního pedagogického muzea a knihovny J. A. Komenského bude umístěna v kostele sv. Víta a návštěvníci budou mít k dispozici i pracovní listy, díky nimž si z ní odnesou intenzivní zážitek i poznatky. Výstava bude přístupná v otevírací době infocentra, a to až do 30. září.

Putování Po stopách Karla IV. startuje v sobotu 14. května mezi devátou a jedenáctou hodinou dopolední od starého mostu. Je určeno všem, kdo se rádi projdou a při tom se i něco zajímavého dozvědí, bez ohledu na věk.

Na nedělní odpoledne pak kino Káčko přichystalo projekci filmového muzikálu Noc na Karlštejně. Komedie s Vlastimilem Brodským v roli Karla IV. se promítá od 15 hodin. Další film je pak připraven na 4. září: hrát se budou Slasti Otce vlasti s Jaromírem Hanzlíkem coby kralevicem Karlem a Danielou Kolářovou jakožto Blankou z Valois.
Dobřanské oslavy Karla IV. uzavře 27. září představení divadelního souboru při plzeňském Církevní gymnáziu Noc na Karlštejně.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
13.05.2016 14:03



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka