I sanitka pro vyšetření žen bez přístřeší je součástí akčních plánů v sociální oblasti

Radní odsouhlasili pět koncepčních dokumentů, které mají pomoci rozvíjet sociální služby na území města Plzně v letech 2017 až 2018 a jež cílí na seniory, zdravotně postižené, cizince, osoby bez domova, sociálně vyloučené rodiny a ohroženou mládež. Dokumenty ještě dostanou ke schválení zastupitelé.

Cílená propagace v Plzni

„Jedná se o Akční plán stárnutí na území města Plzně na léta 2017 – 2018, Akční plán řešení bezdomovectví z pohledu sociálně zdravotní péče na území města  Plzně na léta 2017 – 2018, Akční plán práce s rodinou a ohroženou mládeží na léta 2017 – 2018, Akční plán podpory a spolupráce v práci s cizinci na území města Plzně 2017 – 2018 a Akční plán města Plzně k podpoře příležitostí pro osoby se zdravotním postižením na léta 2017 – 2018,“ přiblížila náměstkyně pro oblast školství a sociálních věcí Eva Herinková.  Akční plány pro jednotlivé oblasti stanoví priority pro dané období, korespondují přitom s aktuálními požadavky města a především klientů služeb.

Například v případě akčního plánu řešení bezdomovectví z pohledu sociálně zdravotní péče jsou pro následující dva roky navrhována opatření, jako je zajištění gynekologické a dermatovenerologické péče pro osoby bez domova formou sanitky, kterou provozuje organizace Rozkoš bez rizika. „Cílem tohoto opatření je umožnit ženám bez domova gynekologické vyšetření v bezpečném nestigmatizujícím prostředí. Toto opatření se bude realizovat formou objednání mobilní sanity. Pokud bude o služby z řad žen zájem, budou se vyšetření nabízet v pravidelných intervalech,“ přiblížila Alena Hynková, vedoucí magistrátního odboru sociálních služeb. Dokument také navrhuje zřídit v Plzni domov se zvláštním režimem pro osoby bez přístřeší, jež mají sníženou soběstačnost a zhoršený zdravotní stav a vyžadují pravidelnou pomoc druhé osoby. Dále počítá s udržením provozu ordinace praktického lékaře v Domově sv. Františka a jejím posílením o další specialisty, zejména z oboru venerologie, psychiatrie. V rámci prevence bezdomovectví se uskuteční workshopy na téma Mladí a bezdomovectví pro žáky základních škol.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka