Indiáni tento týden začali s tréninkem na ledě

Plzeňským indiánům začala poslední fáze přípravy před extraligovou sezónou 2014/2015 - v pondělí vyjeli k prvnímu ostrému tréninku přímo na led Home Monitoring Areny. V týmu již jsou Američani – Ryan Hollweg a Nicholas Johnson. Manažeři HC Škoda Plzeň jednají o dalších posilách.


Na led hokejové Home Monitoring Arény v pondělí  poprvé vyjeli hokejisté HC Škoda Plzeň k prvnímu ostrému tréninku. Na ledě se dnes objevilo celkem 35 hráčů.

K týmu už se například připojili oba Američané Nicholas Johnson a Ryan Hollweg. „Hodně jsem trénoval, ale také hrál golf a mnoho času strávil se svou rodinou. V tréninku jsem byl se skupinou ostatních hokejistů pod vedením kondičního trenéra. Tady v Plzni jsem určitě nebyl nervózní, že bych hokejově nestačil, i když já nejvíc síly získám až na ledě,“ uvádí Nicholas Johnson, který byl od loňského vyřazení až do konce minulého týdne doma v Hartfordu ve státě Connecticut.

Pro Jakuba Jeřábka začíná v individuální rovině sezóna na výbornou. Ta loňská pro něj končila tím, že si zahrál za reprezentaci České republiky a tu letošní v ní opět začíná. Trenér Vladimír Vůjtek ho pozval na reprezentační soustředění do Jihlavy, které začne 29. července.

„Je to moc příjemná pozvánka. Navíc je to nový trenér, beru svou nominaci jako velkou příležitost. Všichni jsme na startu a máme šanci se individuálně ukázat,“ uvádí Jeřábek.

Vedle něj se do nominace z týmu plzeňských indiánů dostal i útočník Jan Schleiss a brankář Martin Machovský. Právě on si na ledě s parťákem Patrikem Polívkou nejvíce užívá současná vedra. Oba budou v sezóně tvořit hlavní brankářskou dvojici hokejových indiánů. Třetího gólmana, klub podle hlavního trenéra Michala Straky zatím shání. „Stejně tak i útočníka a obránce,“ doplňuje Michal Straka.

Prvních čtrnáct dní přípravy hokejistů HC Škoda Plzeň bude sloužit jako malé soustředění. Několik dní budou trénovat i dvou fázově.

Přidají se přípravné zápasy. Ten první se bude hrát v úterý 28.července a do Home Monitoring Arény přijedou kladenští Rytíři. „Zhruba po 14 dnech budeme zužovat kádr, kdy některé hráče odešleme například do Klatov,“ uvádí Michal Straka.

Michala Straku těší, že neví o nikom, kdo by měl zdravotní problémy. „Zdá se, že jsou všichni hráči zdraví, což je pro nás ta nejdůležitější zpráva,“ uzavírá Michal Straka.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 22.07.2015 05:39



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka