Inovativní systém Canon EOS R nyní přichází i ve formátu APS-C ve dvou nových fotoaparátech EOS R7 a EOS R10

Společnost Canon Europe představuje první bezzrcadlovky se systémem APS-C EOS R EOS R7 a EOS R10, které spojují výhody systému EOS R s oblíbeným formátem obrazového snímače APS-C. Formát APS-C nabízí významné výhody pro fotografické nadšence a tvůrce obrazového obsahu, včetně možnosti vyrobit menší, ale velmi rychlé a výkonné fotoaparáty, které potřebám těchto skupin zákazníků dokonale vyhoví.


Model EOS R7, který vychází z řady EOS 7D, je vhodný pro fotografy volné přírody a sportu, kteří využijí ořez ohniskové vzdálenosti snímačem APS-C a stejně tak mimořádnou rychlost a automatické ostření se sledováním objektu inspirované vyššími modely této řady.

Foto Bauer je oblíbený obchod s fototechnikou Canon v Plzni

Produkty značky CANON najdete v plzeňské prodejně Foto Bauer, která sídlí v Martinské ulici v centru města.

Vyzkoušejte novou úroveň preciznosti a rychlosti

Modely EOS R7 a EOS R10 přenášejí do formátu APS-C technologii inteligentního automatického ostření, jakou jsou vybavené vysoce výkonné plnofomátové modely Canon. Díky technologii automatického ostření se zdvojenými fotodiodami snímače Dual PixelCMOS AF ll a technologií hloubkového učení mohou uživatelé sledovat objekty, včetně vozidel, zvířat a lidí, s přesnou detekcí hlavy, obličeje a očí na 100 % plochy snímku1. Fotoaparáty EOS R7 a EOS R10 dokáží automaticky ostřit při slabém osvětlení až do úrovně -5 EV, respektive -4 EV2 a až do clony f/22 s nasazenými telekonvertory, umožňují snadno sledovat ptáky za letu nebo sportovce v pohybu za jakýchkoli podmínek. U obou fotoaparátů je možné přesouvat bod zaostření dotykem. Model EOS R7 se zapisuje do historie jako první fotoaparát systému EOS R, který je vybavený kombinovaným ovládáním AF pomocí multifunkčního ovladače a kolečka. Jediný pohyb palce nebo otočení voliče zpřístupňuje ovládání bodu AF včetně rychlého a pohodlného nastavení a zobrazení ostřicích bodů při zpětném přehrávání.

EOS R7 a EOS R10 jsou dokonale vybavené ke snadnému zachycení každého okamžiku – mají nejrychlejší mechanickou závěrku pro kontinuální snímání ze všech fotoaparátů APS-C EOS s frekvencí 15 snímků za sekundu3 a také elektronickou závěrku s frekvencí 30 snímků za sekundu, respektive 23 snímků za sekundu4. EOS R7 nabízí maximální rychlost mechanické závěrky 1/8000 sekundy a 1/16000 sekundy u elektronické závěrky, takže dokáže ostře zachytit i rychle se pohybující objekty. Oba nové fotoaparáty jsou postavené na nejnovějším procesoru DIGIC X. Reagují tedy velmi rychle a dokážou také velmi rychle zpracovávat obraz. Režim sériového snímání rychlostí 30 snímků za sekundu do formátu RAW umožňuje pracovat s takto pořízenými záběry jako s videem a jednoduše vybírat jednotlivé snímky. Je-li aktivován režim předběžného snímání, přístroj zachytí scénu již 0,5 sekundy před stiskem spouště.

Vysoce kvalitní snímky a videozáznam na cestách

Tentýž interní stabilizační systém (IBIS)5 u modelu EOS R7 jako u fotoaparátů EOS R6, EOS R5 a EOS R3 nabízí světově nejvyšší úroveň stabilizace obrazu, a to až o 8 expozičních hodnot6. Je ideální pro ty, kdo fotografují za pohybu nebo z ruky s několikasekundovým časem. Poprvé u fotoaparátů EOS slouží systém IS k vyrovnávání horizontu při aktivované funkci „Automatická nivelace“ a také kompenzuje vertikální otřesy při fotografování v nově přidaných režimech panoramatu nebo panorámování. Nově vyvinuté snímače formátu APS-C o rozlišení 32,5, respektive 24,2 milionů bodů užité ve fotoaparátech EOS R7 a EOS R10 nabízejí oproti plnoformátovým přístrojům prodloužený dosah při stejném ohnisku s vysokou ostrostí – ideální pro sportovní fotografy a fotografy volné přírody, kteří se potřebují přiblížit akci. Technologie Dual Pixel RAW spolu s režimy HEIF, Compact RAW a HDR dávají značnou svobodu při postprodukci a umožňují dosáhnout lepší tonality scény. Nástroj Digital Lens Optimizer automaticky generuje nejkvalitnější snímky JPEG přímo ve fotoaparátu – koriguje vady objektivu bez vlivu na rychlost a odezvu při fotografování.

Fotoaparáty EOS R7 a EOS R10 o hmotnosti pouhých 612 g, respektive 429 g včetně baterie a paměťové karty, nabízí fotografům a tvůrcům výrazná vylepšení a možnost zmenšit výbavu oproti digitálním zrcadlovkám s příslušnými objektivy. Kompaktní, avšak robustní EOS R7 má konstrukci odolnou vůči povětrnostním vlivům, takže s ním lze fotografovat i v náročných podmínkách.

Produkujte kvalitnější obsah s rozlišením 4K

Fotoaparáty EOS R7 a EOS R10 vychází vstříc rostoucí potřebě pořizovat jak statické snímky, tak videozáznam. Dokáží natáčet video v rozlišení 4K 60p7 nebo 4K 30p, které je převzorkováno z rozlišení 7K, respektive 6K, čímž je dosaženo nejvyšší možné kvality obrazu. To může být výstup v HDR PQ (YCbCr 4:2:2 10bitová barevná hloubka) ve fotoaparátu nebo přes HDMI. EOS R7 nabízí další režim 4K 60p s ořezem8, který ještě více prodlužuje dosah – ideální pro filmování zvěře ve volné přírodě. Oba přístroje dokáží nahrávat jednotlivé videoklipy delší než 30 minut. Záznam ve 4K 60p může být až hodinový9, což přináší možnost pracovat s delšími obsahovými formáty, například točit rozhovory nebo pořizovat záznam různých akcí. Oba modely podporují záznam videa na kartu fotoaparátu s vysokým dynamickým rozsahem HDR PQ (YCbCr 4:2:2 10 bitů BT.2020) s jemnou gradací. Pro ty, kdo chtějí jít ještě o krok dále, nabízí EOS R7 jako první model APS-C EOS10 gamma křivku Canon Log 3 a barevný prostor Cinema Gamut, takže poskytuje větší flexibilitu při zpracování. Oba modely jsou ideální pro ty, kteří si budují popularitu na sociálních sítích – podporují vertikální záznam videa a jsou vybavené technologií stabilizace obrazu za pohybu – EOS R7 dosahuje mimořádných výsledků stabilizaci kombinací systémů IBIS, optické stabilizace a Movie Digital IS, zatímco EOS R10 využívající data z objektivů s optickou stabilizací k maximalizaci účinku systému Movie Digital IS.

Široké možnosti pro kreativitu a bezproblémová konektivita

Díky intuitivnímu designu a vylepšené konektivitě mohou tvůrci obsahu a fotografové zefektivnit své pracovní postupy. Elektronický hledáček o rozlišení 2,36 milionu bodů s funkcí simulace OVF pomůže majitelům DSLR snáze přivyknout práci s bezzrcadlovkou. Přizpůsobitelné voliče a otočný LCD displej maximálně usnadňují ovládání, krokování ostření ve fotoaparátu a skládání hloubky ostrosti z těchto fotoaparátů činí kreativní nástroje s širokými možnostmi. EOS R7 je vybavený hledáčkem s velkým zvětšením (1,15x), který umocňuje zážitek z fotografování a zpětného přehrávání. Díky vestavěnému blesku je EOS R10 vynikající všestranný nástroj pro uživatele, kteří fotografují v různých prostředích včetně interiérů a slabě osvětlených prostor. Dva sloty pro karty UHS-II podporují EOS R7 také okamžité zálohování, oddělené ukládání statických snímků a videonahrávek nebo záznam různých formátů na každou kartu.

Oba fotoaparáty mají vylepšenou konektivitu přes Wi-Fi a Bluetooth™11, což pomáhá začínajícím tvůrcům a fotografům sdílet, ukládat a třídit jejich práci. Tvůrci mohou nahrát obsah do konečného místa určení prostřednictvím služby image.canon a ovládat fotoaparát z aplikace Camera Connect buď pomocí kompatibilního kabelu USB typu C nebo bezdrátového připojení. Pro tvůrce online videí nabízí oba modely čistý výstup HDMI pro streamování i možnost streamování na YouTube prostřednictvím služby image.canon. Uživatelé mohou nyní také přímo nahrávat soubory RAW do nové služby zpracování obrazu Canon Cloud Image na portálu image.canon. Ta k vylepšení kvality obrazu ze souborů RAW využívá neuronové sítě12. Vyladit tvůrčí sestavu k dokonalosti pomáhají nové multifunkční sáňky, kterými jsou fotoaparáty EOS R7 a EOS R10 vybaveny jako vůbec první modely EOS APS-C. Pomocí této patice lze připojit nové pokročilé příslušenství, kterému zajišťuje jak napájení, tak vysokorychlostní komunikaci. 

Objektiv pro každou příležitost

EOS R7 a EOS R10 umožňují uživatelům využít široké spektrum objektivů Canon RF a s adaptéry také objektivy EF a EF-S, což ulehčuje přechod z DSLR na bezzrcadlový přístroj. Společnost Canon rozšiřuje řadu objektivů RF, která v současnosti zahrnuje celkem 26 objektivů v rozsahu od 5,2 mm do 1200 mm, o dva nové lehké všestranné objektivy typu RF-S ideální pro modely EOS R7 a EOS R10 – RF-S 18-45 mm F4,5-6,3 IS STM a RF-S 18-150 mm F3,5-6,3 IS STM. Svými ohniskovými vzdálenostmi po přepočtu na kinofilm13 a optickou stabilizací obrazu jsou ideální pro všechny fotografické žánry, od krajiny přes portréty po jídlo a vlogy. RF-S 18-45 mm F4,5-6,3 IS STM je ideální všestranný objektiv pro každodenní fotografování. Díky kompaktnímu designu a zasouvacímu mechanismu je ideální i pro cestování. Díky možnosti ručního zásahu do automatického zaostření a vodícímu šroubu typu STM pro plynulé a tiché automatické ostření při filmování je to nepostradatelná součást výbavy pro každodenní fotografování a filmování. Objektiv RF-S 18-150 mm F3,5-6,3 IS STM s velkým zvětšením a proměnnou ohniskovou vzdáleností od krátké po poměrně dlouhou dosahuje v režimu ručního ostření maximálního zvětšení 0,59x použitelného pro makrofotografii v každodenních situacích.

Díky pokročilým optickým technologiím Canon, která minimalizuje chromatickou aberaci a koriguje zkreslení, kreslí tyto objektivy jasně a ostře. Oba objektivy jsou vybavené systémem Dynamic IS a optickou stabilizací obrazu, takže dokáží kompenzovat až 7 EV (model RF-S 18-150 mm F3,5-6,3 IS STM), respektive 6,5 EV (model RF-S 18-45 mm F4,5-6,3 IS STM). Stabilizační systém objektivů spolupracuje s interní stabilizací obrazu (IBIS) v těle EOS R7 a systémem Movie Digital IS, kterým je vybavený model EOS R10. Díky sedmilamelové kruhové cloně objektivy kreslí fotografované objekty ostře s příjemně měkkým pozadím.

Nová řada fotoaparátů APS-C společnosti Canon přináší inovativní funkce plnoformátových bezzrcadlovek v kompaktnějších a dosažitelnějších modelech, které umožňuje tvůrcům obsahu a fotografickým nadšencům věnovat se naplno své zálibě a dosáhnout novou úroveň kreativity.

EOS R10 – hlavní funkce a vlastnosti

EOS R7 – hlavní funkce a vlastnosti

  • 24,2megapixelový snímač formátu APS-C
  • Kontinuální snímání 15 sn./s mechanickou závěrkou, 23 sn./s s elektronickou
  • Automatické ostření s hloubkovým učením a technologií zdvojených bodů Dual Pixel CMOS AF II
  • Video 4K 60p (s ořezem) a převzorkované z 6K na 4K 30p
  • Digitální stabilizace obrazu při filmování
  • 32,5megapixelový snímač formátu APS-C
  • Kontinuální snímání 15 sn./s mechanickou závěrkou, 30 sn./s s elektronickou
  • Automatické ostření s hloubkovým učením a technologií zdvojených bodů Dual Pixel CMOS AF II
  • Video 4K 60p a převzorkované ze 7K na 4K 30p
  • stabilizace obrazového snímače (IBIS) až o 8 expozičních hodnot

RF-S 18-45 mm F4,5-6.3 IS STM – hlavní funkce a vlastnosti

RF-S 18-150 mm F3,5-6,3 IS STM – hlavní funkce a vlastnosti

  • Standardní zoomový objektiv RF-S s ohniskovou vzdáleností 29-72 mm (po přepočtu na kinofilm)
  • Mechanismus zatažení objektivu pro větší kompaktnost
  • Optická stabilizace v objektivu až o 6,5 EV s koordinovaným řízením při použití s EOS R7
  • Vodicí šroub typu STM pro plynulé automatické ostření při filmování
  • Korekce zkreslení a minimalizace chromatické aberace
  • Objektiv RF-S s velkým zvětšením a ohniskovou vzdáleností 29-240 mm (po přepočtu na kinofilm)
  • Maximální zvětšení 0,59x v režimu MF
  • Optická stabilizace obrazu v objektivu až o 7 EV s koordinovaným řízením při použití s EOS R7
  • Vodicí šroub typu STM pro plynulé automatické ostření při filmování
  • Korekce zkreslení a minimalizace chromatické aberace

Kontakty na prodej fototechniky v Plzni

Foto Bauer
Adresa: Martinská 608
301 00 Plzeň 3-Jižní Předměstí
Telefon: 377 322 326
Web: https://www.fotobauer.cz

Zdroj fotografie: Facebook Foto Bauer Plzeň
Zdroj: TZ CANON


1 Platí, zobrazuje-li se při sledování okolo objektu rámeček a k fotoaparátu je připojen kompatibilní objektiv a je aktivní celoplošné automatické ostření, nebo je objekt úspěšně detekován v jiném režimu oblasti ostření. Podrobné informace o podporovaných objektivech viz [doplňující informace] pro [EOS R7/EOS R10] na „cam.start.canon“.
2
Při pořizování statických snímků s objektivem se světelností f/1,2, při jednorázovém automatickém ostření na střed, citlivosti ISO 100 a teplotě 23 °C. Vyjma objektivů RF s povlakem pro zjemnění oblastí mimo hloubku ostrosti (Defocus Smoothing).
3
Rychlost sériového snímání se může lišit v závislosti na různých faktorech, podrobnosti viz specifikace.
4
Rychlost sériového snímání se může lišit v závislosti na různých faktorech, podrobnosti viz specifikace.
5
7 expozičních hodnot podle standardu CIPA s objektivem RF-S 18-150 mm F3,5-6,3 IS STM při ohniskové vzdálenosti 150 mm 8 expozičních hodnot při stranovém natočení a výškovém náklonu podle standardu CIPA s objektivem RF 24-105mm F4 L IS USM při ohniskové vzdálenosti 105 mm.
6
Mezi všemi digitálními fotoaparáty s výměnnými objektivy, údaj na základě výzkumu společnosti Canon platný ke dni 23. května 2022. 8,0 expozičních hodnot při stranovém natočení a výškovém náklonu podle standardu CIPA s objektivem RF 24-105mm F4 L IS USM při ohniskové vzdálenosti 105 mm. Výkon IS totožný s EOS R5, EOS R6 a EOS R3. Podle data pořízení může být nutné aktualizovat software objektivu.
7
V režimu snímání 4K 60p u EOS R10 je obraz oříznut na 64 % ve vodorovném směru.
8
V režimu snímání 4K 60p u modelu EOS R7 je obraz oříznut na 55 % ve vodorovném směru.
9
Maximální doba nepřetržitého záznamu videa u modelu EOS R7:

  • Normální: 6 hodin
  • Film s vysokou snímkovou frekvencí (Full HD 120/100 sn./s): 90 minut
  • Pokud vnitřní teplota fotoaparátu příliš vzroste, doba záznamu se může zkrátit.
  • 4K 30p HQ: cca. 60 minut při počáteční teplotě +23 °C
  • 4K 60p s ořezem: cca. 60 minut při počáteční teplotě +23 °C
Pro EOS R10:
  • Normální: 2 hodiny
  • Film s vysokou snímkovou frekvencí (Full HD 120/100 sn./s): 30 minut
  • Pokud vnitřní teplota fotoaparátu příliš vzroste, doba záznamu se může zkrátit.
  • 4K 30p HQ: cca. 50 minut při počáteční teplotě +23 °C
10 Mimo řadu Cinema EOS.
11
Přístroj je vybavený technologií Bluetooth® s nízkou spotřebou Název Bluetooth® a logo jsou ochranné známky společnosti Bluetooth SIG, Inc. a společnost Canon Europe Ltd. je smí užívat na základě licence. Jiné ochranné známky a obchodní názvy náleží jejich příslušným vlastníkům. Wi-Fi® je ochranná známka Wi-Fi Alliance. Název Bluetooth® a logo jsou ochranné známky společnosti Bluetooth SIG, Inc. a společnost Canon Inc. je smí užívat na základě licence. Jiné ochranné známky a obchodní názvy náleží jejich příslušným vlastníkům.
12
Služba Cloud Image Processing společnosti Canon je placená služba, která bude spuštěna koncem července 2022. Tato služba vyžaduje aktualizaci firmwaru. Další podrobnosti viz image.canon
13
RF-S 18-45 mm F4,5-6,3 IS STM nabízí přepočtený rozsah ohniskových vzdáleností 29-72 mm a RF-S 18-150 mm F3,5-6,3 IS STM rozsah 29-240 mm.

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka