Inspirujte se: Tip na silvestrovské kuřecí pochoutky

Konec roku se nezadržitelně blíží. Poklidný čas adventu vystřídají bujaré silvestrovské oslavy, k nimž neodmyslitelně patří stoly plné dobrého jídla a pití.

Cílená propagace v Plzni

Konec roku je tak skvělou příležitostí, jak pohostit přátele a nejbližší, překvapit je svou nápaditostí, kulinářským uměním a recepty. Ať už čerpáte inspiraci z kuchařek, internetu nebo od přátel, zkuste i tyto tipy. 

Párečky z kuřecího masa v listovém těstíčku 

Ingredience: Párečky z kuřecího masa, 500 g listového těsta, hladká mouka na pomoučení, sladký nebo lehce pálivý kečup, 1 vejce, sezamové semínko.

Postup přípravy: 

Párky na jednom z konců nařízněte do křížku do hloubky asi dvou centimetrů. Troubu předehřejte na 200 °C. Listové těsto rozválejte na pomoučněném válu a potřete kečupem. Pak těsto rádýlkem na pizzu nebo nožem rozkrájejte na tenké proužky. Ty namotejte na párky a konce vždy řádně upevněte. Dejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete vajíčkem a posypte sezamovým semínkem. Dejte na 10-15 minut zapéct dozlatova. 


Šunkové rolky z kuřecí prsní šunky se sýrem Feta

Pro tento recept vyzkoušejte kuřecí prsní šunku, která obsahuje vysoký podíl masa z prsních řízků a maximálně 5 % tuku. Je zcela bez umělých barviv a konzervantů. 

Ingredience: 2 balení kuřecí prsní šunky, 300 g přírodního sýru Lučina, 150 g sýru Feta, červená paprika, cherry rajčátka, čerstvá pažitka, olivový olej. 

Postup přípravy:

Sýr Feta nakrájejte na kostičky a společně s Lučinou důkladně vyšlehejte ručním šlehačem. Přidejte nadrobno nakrájenou papriku, rajčátka a pažitku a přidejte pár kapek olivového oleje. Vše promíchejte. Na talíř si rozložte plátky šunky, na každý naneste připravený krém, srolujte a svažte snítkou pažitky. Rolky podávejte vychlazené. 

Kuřecí trojhránky s avokádem 

Ingredience:

1 hranatý chléb, 3 větší kuřecí prsa, 2 zralá avokáda, salát rukola, pikantní hořčice (např. dijonská), citrónová šťáva, sůl.

Postup přípravy:

Plátky hranatého chleba rozdělte na půlky nebo na čtvrtky, podle toho, jak velké sendviče si přejete mít. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a dejte vařit do vody na 20 min. Avokádo zbavte slupky a nakrájejte na menší plátky. Na připravené chlebové trojhránky položte lístky rukoly, natrhané kousky uvařeného kuřecího masa a plátky avokáda. Přidejte pikantní hořčici na dochucení a zakapejte citronovou šťávou. Osolte dle chuti. Přiklopte druhým plátkem chleba a spojte ozdobnou jehlou na jednohubky. 

Kuřecí roláda s čínskými houbami se může stát součástí studených obložených mís. Nádivku lze připravit ze všeho, co máte rádi. Případně můžete zakoupit již připravenou Kuřecí plněnou roládu od DZ Klatovy. 

Ingredience na 6 porcí: 1 vykostěné kuře nebo již připravené čerstvé kuře na roládu, sůl, pepř  

Ingredience na nádivku: 

Jidášovo ucho 150g, 200g pečiva - rohlíky, 3 vejce, 50g másla, 70 g slaniny nebo kuřecí šunky, 100g tvrdého sýra, 100 ml mléka, strouhanka, případně petržel na dochucení 

Postup přípravy:

Jidášovo ucho nejdříve spařte horkou vodou a nechte 15 minut odstát. Potom jej nakrájejte na menší kousky. Vykostěné kuře omyjte, osušte, osolte, opepřete a ponechte stranou. 

Rohlíky nakrájejte na stejnoměrně kostičky. Vejce vyšlehejte se solí, pepřem, rozpuštěným máslem a mlékem. Přimíchejte trochu strouhanky, petrželovou nať a nechte několik minut odpočinout. Poté do směsi vmíchejte kostičky pečiva, na kostičky vypečenou slaninu (případně šunku), pokrájený sýr a Jidášovo ucho. 

Na připravený plát kuřete vložte nádivku, zarolujte jej a svažte potravinářským provázkem do úhledné rolády. Vložte do pekáče, podlijte vodou a pečte na 160 stupňů asi 40 minut. Odklopte pekáč a nechte dopéct dozlatova. Po upečení roládu nechte mírně odležet, než ji budete podávat hostům.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka