Jak řešit bezdomovectví? Plzeň zadává odbornou studii

Odborníci ze Západočeské univerzity v Plzni zpracují pro město Plzeň studii s názvem Bezdomovectví: Lze nějak přijatelně řešit? Případně jak?

Cílená propagace v Plzni

„Řešení problematiky bezdomovectví není jednoduché, protože se dotýká celé řady oblastí. Je potřeba zabývat se nejen sociální oblastí, ale také otázkami dodržování veřejného pořádku, zasahuje i do oblastí zdravotnictví či bytové politiky města. Veškerá nastavovaná opatření v těchto jednotlivých segmentech by měla na sebe vzájemně navazovat a doplňovat se,“ uvedl člen Rady města Plzně pro oblast ekonomickou, bytovou a nakládání s majetkem David Šlouf.

„Problematika bezdomovectví je velmi silným tématem plzeňské veřejnosti. Je potřeba nastavit soubor opatření, která by byla efektivní a přijatelná jak pro obyvatele města, tak pro neziskové organizace, které se problematikou bezdomovectví zabývají, i pro akademickou obec či vedení města a městských obvodů,“ zdůraznil David Šlouf.

Vedení města se proto rozhodlo problematiku bezdomovectví řešit systémově a ke spolupráci pozvalo Západočeskou univerzitu (ZČU) v Plzni. Vznikne studie s názvem Bezdomovectví:  Lze nějak přijatelně řešit? Případně jak? Pracovatna ní bude Jan Váně, vedoucího katedry sociologie ZČU, který je autorem speciálního uspořádání a plánu výzkumu včetně metodologického postupu, jenž je v České republice unikátnía je v souladu s potřebami města Plzně. Ke spoluprácibyl přizván i Petr Vašát ze Sociologického ústavu Akademie věd.Oba výzkumníci ke spolupráci přizvali i další odborníky z řadposkytovatelů sociálních služeb. Výzkum pak bude podkladem provznik jednotné koncepce pro řešení bezdomovectví, jejíž cílemje navrhnout efektivní, pro širokou veřejnost přijatelná a pozitivně vnímaná opatření.

Náklady na studii Bezdomovectví: Lze nějak přijatelně řešit? Případně jak? budou činit cca 1,24 milionu korun bez DPH. David Šlouf připomněl, že ZČU již v minulosti pro město dělala celou řadu  studií a výzkumů i z problematiky bezdomovectví. Studie byly vždy odvedené v perfektní kvalitě a na jejich základě jsou například postaveny rozvojové plány sociálních služeb města Plzně.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka