Jak se rozvíjí Plzeňská aglomerace, představuje výstava ve Smetanových sadech

Po celý červenec je před budovou Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje ve Smetanových sadech v Plzni umístěna venkovní výstava „Tvoříme budoucnost! Integrované teritoriální investice Plzeňské aglomerace“ .

Jarní servisní akce AUTO CB

 Věnuje se představení úspěšných projektů realizovaných v Plzeňské aglomeraci a spolufinancovaných z evropských fondů prostřednictvím nástroje Integrované teritoriální investice (ITI). Výstava, kterou připravil Útvar koordinace evropských projektů města Plzně, p.o. ve spolupráci s vybranými příjemci dotací, mapuje, jakým způsobem tento nástroj přispěl k rozvoji území, které zahrnuje město Plzeň a 108 okolních obcí.

„Jsem velmi rád, že můžeme veřejnosti představit poprvé prostřednictvím výstavy unikátní nástroj Integrované teritoriální investice, díky kterým Plzeňská aglomerace čerpá v sedmiletých cyklech finanční prostředky pro svůj strategický rozvoj. V našem regionu se podařilo v minulém dotačním období investovat téměř čtyři miliardy korun na rozvoj prostoru a služeb pro jeho obyvatele,“ říká předseda Řídicího výboru ITI a primátor statutárního města Plzeň Roman Zarzycký.

Veřejnost se dozví, kolik projektů bylo prostřednictvím ITI v letech 2014—2020 podpořeno a v jaké výši, nebo kolik financí z evropských fondů má Plzeňská aglomerace přislíbeno pro svůj strategický rozvoj v následujících letech aj. Prostřednictvím fotografií se prezentují vybrané projekty, které zohledňují jak tematickou, tak geografickou vyváženost realizovaných projektů v Plzeňské aglomeraci.

„Venkovní výstava je příležitostí nejen pro příjemnou procházku ve Smetanových sadech, ale také pro zamyšlení, jak se díky projektům (spolu)financovaným nástrojem ITI mění náš region k lepšímu,“ dodává ředitel Útvaru koordinace evropských projektů města Plzně Erich Beneš.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka