James Joyce a revoluce slova v úterý v Loosově interiéru v Plzni

Profesor Martin Hilský promluví 13. 10. 2015 od 19:00 v Loosově interiéru v Bendově 10 v Plzni na téma James Joyce a revoluce slova.


Přednáška zahajuje letošní ročník PLIFu, tedy Plzeňského literárního festivalu, pořádaného SZS, tedy Střediskem západočeských spisovatelů Plzeň.

Martin Hilský, James Joyce a Adolf Loos. Co mají tito tři muži společného? Irský romanopisec James Joyce podepsal dopis na podporu projektu pařížské architektonické školy Adolfa Loose. Loos literárního experimentátora Joyce vnímal jako významného představitele světové kultury. Kde jinde by se tedy oba velikáni měli v Plzni setkat, ne-li v jednom z Loosových interiérů!

Dozvíte se, ve kterém díle James Joyce Loose dokonce zmiňuje a v jaké souvislosti!

Plzeňský literární festival zve milovníky literatury a architektury do Loosova interiéru v Bendově ulici číslo 10 na pořad Martina Hilského James Joyce a revoluce slova.

Prof. PhDr. Martin Hilský, CSc., dr. h. c., MBE působí jako profesor anglické literatury na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a Filozofické fakultě Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. Je významným překladatelem z angličtiny a uznávaným shakespearologem. Jamesem Joycem se zabýval ve své knize Modernisté.

V roce 2001 byl Martin Hilský za zásluhy o šíření anglické literatury v Česku jmenován čestným členem Řádu britského impéria. 28. října 2011 jej prezident republiky Václav Klaus vyznamenal Medailí Za zásluhy o stát v oblasti kultury a školství. Den předtím obdržel z rukou ministra kultury Státní cenu za překladatelské dílo.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka