Jedna jela na Rokycansku pod vlivem alkoholu, druhý byl pozitivní na drogy

Hlídka během noční služby z úterka na středu odhalila řidiče, který měl pozitivní test na drogy a řidičku, která nadýchala přes jedno promile.

Jarní servisní akce AUTO CB

Policejní hlídka během noční služby odhalila dva řidiče, kteří usedli do vozidla a řídili pod vlivem návykových látek. Prvního hříšníka policisté zastavili po deváté hodině večer v Kařeze. Třiatřicetiletý řidič, který jel ve směru od Mýta na Cerhovice, předložil při kontrole předepsané doklady k řízení a provozu vozidla a podrobil se dechové zkoušce na zjištění požití alkoholu a testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Dechová zkouška byla negativní, ale test na drogy detekoval přítomnost látky amfetamin. Vzhledem k pozitivnímu testu se řidič podrobil lékařskému vyšetření spojené s odběrem krve. Jednání řidiče policisté šetří jako přestupek.

Pár minut před druhou hodinou ranní středečního dne zastavila hlídka v Plzeňské ulici v Radnicích řidičku ve vozidle Citroën. Padesátiletá řidička předložila všechny doklady předepsané k řízení a provozu vozidla. Při kontrole se stejně jako výše uvedený řidič podrobila dechové zkoušce, která byla s pozitivním výsledkem. Na displeji přístroje se ukázala hodnota přesahující jedno promile alkoholu v dechu. Řidička byla převezena do nemocnice na lékařské vyšetření spojené s odběrem krve a byl ji zadržen ze strany policistů řidičský průkaz. Věc byla kvalifikována jako podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Oběma případy se policisté nadále zabývají.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 26.01.2017 07:12



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka