Jednání v Tirschenreuthu nejen o dalším směřování česko-bavorské spolupráce

Zástupci projektového oddělení FZS ZČU se v závěru minulého týdne zúčastnili jednání v hlavním městě zemského okresu Tirschenreuth.

Cílená propagace v Plzni

Jednalo se o průběžné jednání v rámci projektu Koncept koordinace a realizace přeshraniční spolupráce zdravotnických záchranných služeb. Řešitelé společně shrnuli projektové aktivity za rok 2018 a současně otevřeli otázku další spolupráce v rámci projektu navazujícího.

„Naše dvoudenní jednání bylo vysoce pracovní. S kolegy jsme zrekapitulovali uplynulý projektový rok, kde jsme konstatovali úspěšný průběh projektu a upevnění přátelských vztahů. Všichni jsme se shodli na tom, že máme snahu zúročit naše nové zkušenosti v dalším projektu, který je zaměřený na realizaci aktivit, které nebylo možné realizovat v předchozím období. Následně se rozpoutala diskuze nad náplní nového společného projektu, která intenzivně pokračovala i další den, kdy jsme již pracovali nad formulářem projektové žádosti. Z Tirschenreuthu jsme odjížděli s řadou úkolů, které v krátké době musíme splnit, abychom novou projektovou žádost mohli podat do 28.2.,“ uvedl k navazující spolupráci řešitel projektu MUDr. Lukáš Bolek, Ph.D.

Do konce stávajícího projektu ještě bude realizováno jedno rozsáhlejší cvičení, konference a dvě cvičení Salvator. „Jsou to právě cvičení umožňující zajistit teoretický i praktický trénink a tím i maximální připravenost záchranářů pro možné reálné situace. Samotná spolupráce českých a bavorských záchranných složek byla vyřešena z legislativního hlediska teprve nedávno. Vnímáme palčivou potřebu dalšího rozvoje této spolupráce a jsme rádi za to, že naši bavorští kolegové tento pocit sdílejí,“ uvedl děkan FZS ZČU PhDr. Lukáš Štich.

Základní myšlenkou projektu je dosažení trvalé spolupráce záchranných zdravotnických služeb Bavorska a Plzeňského, Karlovarského a Jihočeského kraje při vytváření podmínek pro rychlou, kvalitní, efektivní a legislativě odpovídající přeshraniční zdravotnickou pomoc urgentně nemocným osobám a to jak v individuálních, tak i v hromadných případech.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka