Joker, Whiskey... policejní štěňata z Rokycanska mají jména

Štěňata Bára, Jessy, Roxy, Whiskey, Armin, Dag a Joker se v pátek setkala s těmi, jejichž tipy na jména pejsků byly vybrány.

Cílená propagace v Plzni

Desátého prosince loňského roku se na územním odboru Rokycany narodila služebním psům feně Ulně a psovi Alfovi štěňata, se kterými policisté veřejnost seznámili. Občané se mohli zapojit do soutěže ohledně výběru jmen pro budoucí policejní pomocníky. "V souvislosti s vyhlášením soutěže jsme během jednoho týdne obdrželi přes jeden tisíc mailů, které obsahovaly od jednoho jména až po sedm pro všechna štěňata, výjimkou nebylo ani několik desítek jmen. Mimo mailovou poštu, přišly i dopisy a soutěžící se zapojili i  telefonicky. Psali děti, dospělí, senioři, kamarádi i celá rodina. Nejen z našeho okresu, kraje, ale z různých koutů celé republiky jsme obdrželi tipy na jména pejsků, ve většině případech společně s velmi příjemným vzkazem psovodům a jejich budoucím čtyřnohým parťákům. S ohledem na obdržený počet reakcí, soudíme, že soutěž vzbudila u čtenářů a diváku velmi kladný ohlas," říká policejní mluvčí Hana Kroftová.

Policisté děkují všem, kteří se do výběru jmen po pejsky zapojili. Výběr byl s ohledem na množství krásných jmen, který se mnohdy pojil i s dojemným příběhem,  velice obtížný. Většina soutěžících si v přála, ať už bude pejskům vybráno jakékoliv jméno, aby se jim dařilo, měli šťastný psí život, dlouho sloužili a měli mnoho úspěchů v policejní kariéře se svými parťáky psovody.

A jaké že jména vyhrála:

Bára - Jméno Bára jsme obdrželi od 39 soutěžících.

Jessy – Jessy navrhlo celkem 8 soutěžících.

Roxy – Mimo jiná jména Roxy navrhovalo 35 soutěžících.

Whiskey (na snímku) – Pouze jedna soutěžící navrhovala jméno Whiskey, které vzbudilo při výběru u psovodů zájem a jedna z fenek byla takto pojmenována.

Armin – I Armina navrhla pouze jedna ze soutěžících. K Arminovi se pojil dojemný příběh, se kterým se podělila posluchačka (Bohumila K.) žijící mimo Plzeňský kraj. Příběh se odehrál již dávno. Její kamarádka z dětství měla otce, který pracoval u policie. Byl to pán vážený a uznávaný. Mezi jeho koníčky patřila práce s policejními psy, které se se svými kolegy věnoval. On sám měl psa jménem ARMIN. Dle slov paní B. ona sama už nikdy hezčího psa neviděla. Po válce byl tento policista propuštěn a začal pracovat jako elektrikář. Při svém zaměstnání utrpěl pracovní úraz, kterému podlehl.  Lidé na něho nezapomněli a na jeho počest pořádali na kynologickém cvičišti memoriál. Touto cestou chtěla vzpomenout na člověka, kterého si nejen ona sama vážila a jeho vzpomínku by ráda  uctila tím, že jedno ze štěňat by mohlo nosit jméno pejska, který tomuto pánovi patřil - ARMIN.

Dag – Celkem 18x zaznělo od soutěžících jméno Dag, kterým byl pojmenován jeden z pejsků. 

Joker– Jokera stejně jako Whiskey a Armina navrhoval pouze jeden ze soutěžích. I toto jméno patří jednomu ze sedmi štěňátek.

Porotou byli psovodi sloužící na Rokycansku, kteří z navrhovaných jmen vybrali sedm výše uvedených. "Všichni soutěžící, kteří nám tyto tipy na jména zaslali, byli v pátek pozváni a mohli se štěňaty, kteří jsou pojmenována na základě jejich tipů, setkat," dodala Kroftová.

ilustrační foto


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 04.02.2018 07:09



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka