Kampaň Voda pomáhá spojila start s koncertem prvního vodonoše

Napij se a pomáhej! Pít je přirozené stejně jako potřeba pomáhat…. Tato základní výzva kampaně Voda pomáhá, kterou odstartovala Diakonie Západ. Poprvé tak oficiálně oslovila návštěvníky koncertu tria Acoustix v prostorách DEPO 2015.

Cílená propagace v Plzni

 Při kterém bylo pokřtěno i nové CD této formace. Premiérově zde zazněla i hymna celé kampaně skladba Voda je život, kterou složili Jiří Mucha a Jan Eret. Současně byl slavnostně spuštěn i nový web kampaně, který by měl být jedním z potrubí vedoucích pomoc ke klientům Diakonie Západ.

„Vše začalo nedostatkem vody v Domově Radost, kde pečujeme o lidi s poruchou autistického spektra a mentálně postižené. Abychom toto unikátní zařízení nemuseli zavřít, realizovali jsme kampaň H2Óda na Radost, která byla postavena na darech za vodu a šíření dobré nálady. Povedlo se a čistá voda v Domově Radost od roku 2016 opět teče,“ popisuje inspiraci pro vznik kampaně Voda pomáhá vedoucí oddělení PR a fundraisingu Diakonie Západ Libor Janíček. 

„Chceme pomáhat všude tam, kde chybí dostatečná podpora sociálních služeb a jejich dostupnosti od státu, kraje či obcí. Naše kampaň je ve své podstatě jakousi vnitřní nadací Diakonie Západ, která společně s dárci (dobrovody) rozděluje finanční dary jednotlivým projektům na vodě. Mezi prvními projekty jsou například svoz a rozvoz klientů s těžkým kombinovaným postižením nebo poruchou autistického spektra do specializovaných zařízení či plavecký kurz Chobotničky, který pomáhá dětem z pěstounských rodin překonat strach z neznámého prostředí,“ doplňuje Janíček.

„Jsem moc rád, že jsme prvním vodonošem kampaně Voda pomáhá. Právě proto jsme i symbolicky naše autorské CD pokřtili, pro někoho možná netradičně, vodou. Je skvělé, že dnes přišla taková spousta skvělých lidí. My jsme si koncert neskutečně užili a rádi pomohli dobré věci,“ popsal své dojmy bezprostředně po koncertu jeden ze členů tria Acoustix Petr Vrobel.

Jak se napít a pomáhat? Napij se on-line a staň se dobrovodem na www.vodapomaha.czJediným kliknutím se dostanete do naší internetové "vodárny" a podle své žízně si vyberete, jestli vám bude stačit půllitrová PET lahev, barel, anebo třeba zajištění ročního přísunu vody, která pomáhá. U každé z možností najdete adekvátní minimální výši daru. Pak už jen zvolíte částku, kterou následně pošlete převodem na transparentní účet Diakonie Západ. 

Napij se vody z petky na ulici nebo akci a staň se dobrovodem

Pomoc projektům lze také tím, že si od dobrovolníků u stánku nebo přímo na ulici během připravovaných sbírkových dnů za minimální dar 30 Kč vezmete půllitrovou lahvičku pramenité vody se speciální etiketou VODA POMÁHÁ. I v tomto případě bude rozdělena celá částka mezi projekty na vodě. Mezi první akce bude patřit 12. února Valentýnský běh pod hlavičkou „stáje“ Rozběháme Česko, účast na Plzeňských farmářských trzích či další koncerty tria Acoustix.

Kam konkrétně „potečou“ peníze v kampani získané?

V Diakonii Západ vybrali projekty "na vodě". Ty by měly dostávat život díky dobrovodům, kteří s námi budou pít a pomáhat konkrétním lidem na západě Čech. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka