Kapka naděje obdarovala klatovské dětské oddělení. Vendula Pizingerová si prohlédla neonatologii

I v roce 2016 pomáhá nadační fond Kapka naděje potřebným. Tentokrát předala zakladatelka fondu Vendula Pizingerová a ředitelka Elen Švarcová dary v hodnotě 136 288 korun Klatovské nemocnici.

Cílená propagace v Plzni

Slavnostní předání se uskutečnilo ve čtvrtek na dětském oddělení nemocnice. Jednalo se infuzní pumpu Argus 707, pulzní oxymetr a přístroj QuikRead. Součástí předaného daru je i fototerapeutická lampa pro dětskou neonatologii, takzvané modré světlo, které NF Kapka naděje poskytla nemocnici už dříve.

Infuzní pumpa slouží k přesnému infuznímu dávkování léků malým pacientům, pulzní oxymetr pak k monitorování dýchacích funkcí. „Pomocí přístroje QuikRead lze rychle a bezbolestně zjistit, zda nemá dětský pacient bakteriální infekci a podle toho určit způsob léčby, například zda bude hospitalizován, nebo se bude léčit doma, nebo zda podat antibiotika či nikoliv,“ vysvětluje primář klatovské pediatrie Štěpán Kutílek.

„Upřímně mě hřeje u srdce, že v novém roce předáváme premiérově dar v nemocnici, kde ještě Kapka naděje nepůsobila. Náš nadační fond v současné době spolupracuje s více než 30 nemocnicemi po celé České republice a jsme rádi, že spektrum naší pomoci se stále rozšiřuje,“ vyjádřila se k předávání zakladatelka a prezidentka Vendula Pizingerová (dříve Svobodová).

„Přístroje jednoznačně přispějí k dalšímu zkvalitnění léčby a komfortu péče o naše dětské pacienty. Chtěl bych proto i za ně, a také za jejich rodiče nadačnímu fondu poděkovat a vyjádřit potěšení, věřím, že z dlouhotrvající vzájemné spolupráce,“ vyjádřil se ředitel Klatovské nemocnice František Lešundák.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka