Kopi Luwak neboli v překladu cibetková káva je nejkvalitnější, ale také nejdražší káva na světě. Cibetková káva se skládá z pečlivě vybraných nejuzrálejších zrn na kávové plantáži z oblasti ostrovů Sumatra a Jávy.
Od úterý 17. srpna nabízí ve svém bohatém sortimentu cibetkovou kávu i plzeňská chráněná pracovní dílna Kavárna a čajovna Kačaba jako zatím jediná v Plzeňském kraji. Návštěvníci kavárny si tak budou moci vychutnat tuto vynikající kávu a zároveň budou moci získat informace o nepříliš známém zvířatku - cibetce.
Pro cibetku je z kávových zrn nejlahodnější a nejvýživnější sladká kávová šlupka. Cibetka sežere celé uzrálé kávové zrno a v jejím trávícím traktu se rozloží jen šlupka, typické kávové aroma fermentace kávových zrn započne v jejím žaludku a po 15ti hodinách trávení se zrna vyloučí neporušená. Sběrači kávy luwak pak sbírají celé exkrementy, které na slunci dosuší. Tímto přírodním způsobem je káva připravena k přímému pražení.
Paradoxně nám touto cestou cibetka připraví lahodný zážitek, který nedráždí náš žaludek, běžně zpracovaná káva je totiž pražena i se šlupkou, která dráždí zažívací ústrojí.