Klub Uličník byl ve Vídni oceněn prestižní cenou SozialMarie 2017

V centru Vídně v budově veřejnoprávního rozhlasu a televize ORF RadioKulturhaus proběhl již třináctý ročník slavnostního udílení cen SozialMarie (Prize for social innovation).


Vypravil se tam i západočeský tým z nízkoprahového Klubu Uličník pro děti a mládež, zřizovaný Diakonií Západ.

SozialMarie je nejstarší cena za sociální inovace, od roku 2005 každoročně oceňuje 15 sociálně inovačních projektů. Letos mezinárodní odborná porota vybírala vítězné projekty z celkem 190 přihlášených, a to ze zemí jako je Rakousko, Maďarsko, Česká republika, Slovensko, Polsko, Chorvatsko i Slovinsko.

Jednu z hlavních cen a finanční odměnu 2000 euro si odvezl i Klub Uličník pro děti a mládež. Jde o terénní formu nízkoprahového zařízení pro děti a mládež realizovanou v česko-bavorském příhraničí na území Svazku obcí Poběžovicko. Pracovníci doprovází a podporují klienty při řešení obtížných i každodenních situací, čímž zvyšují jejich šance uspět v dalším životě. Služba je poskytována anonymně, bezplatně a diskrétně, a to v přirozeném prostředí klienta (park, ulice, hřiště,.) či ve speciálně upraveném automobilu.

"Zajíždět do prostředí, kde jsou tito mladí doma - na takto prosté a přitom efektivní řešení dosud nikdo nepřišel. Profesionální i nadšený, hravý a naslouchající problémům, dobře zakotvený ve struktuře obcí a institucí a zároveň citlivý k potřebám dětí a mládeže, tak lze charakterizovat inovativní přístup tohoto sociálního projektu cíleného na mladé klienty. Mobilita rozvíjí propojení. Projekt upoutal a je dobře přijímán. Podněcuje zájem dětí a mládeže stejně jako dospělých, reaguje na potřeby cílové skupiny, podporuje ji a povzbuzuje kolektivní zapojení. U dalších škol a obcí vzbudil projekt živý zájem. Klub Uličník přijíždí.", tolik hodnocení poroty SozialMarie 2017.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 04.06.2017 08:23



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka