Kluci v akci v sobotu vaří z Horšovského Týna

Historická kuchyně hradu a zámku Horšovský Týn vytvořila kulisu pro kulinářsko-turistický výlet protagonistů pořadu Kluci v akci, Filipa a Ondry. A co kluci uvařili? Dozvíte se níže a hlavně v sobotu 7. května v 17 hodin na ČT1. Historické recepty ze západních Čech Zveme všechny naše di...

Jarní servisní akce AUTO CB

Historická kuchyně hradu a zámku Horšovský Týn vytvořila kulisu pro kulinářsko-turistický výlet protagonistů pořadu Kluci v akci, Filipa a Ondry. A co kluci uvařili? Dozvíte se níže a hlavně v sobotu 7. května v 17 hodin na ČT1.

Historické recepty ze západních Čech
Zveme všechny naše diváky, milovníky dobrého jídla i zapálené turisty na další výlet po krajích českých - na květnovou návštěvu hradu a zámku Horšovský Týn. Původní biskupský hrad byl založen v první polovině 13. století, v 16. století byl pak po požáru přestavěn v monumentální renesančnísídlo. Tato národní kulturní památka patří k nejrozsáhleji zpřístupněným objektům v České republice. Návštěvníci si mohou dopřát několik prohlídkových tras - hradu, zámku, purkrabství, a nahlédnout tak do příbytků šlechty, měšťanstva i služebnictva v jejích službách. K srdci takového objektu patřilo bezpochyby místo, v němž vznikaly lahodné krmě pro veškeré zámecké osazenstvo. Využijeme krásně zrekonstruované dobové kuchyně a s Filipem a Ondrou uvaříme silný hovězí vývar s houbami, vepřové závitky se sardelovou nádivkou, staročeské smažené kuře a kroupový dort. V dohledné době se můžeme těšit na další kulinářsko-turistické výlety po moravských hradech.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 07.05.2011 08:30



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka