Koncertní sezóna Kruhu přátel hudby Rokycany 2011/2012

Cyklus koncertů vážné hudby vstupuje letos již do svého čtvrtého ročníku. Posluchači se můžou těšit na 9 koncertů, z nichž se dva uskuteční mimo Rokycany, a to třetí v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze a závěrečný v kostele Navštívení Panny Marie „Na Vršíčku“ u Li...

Cílená propagace v Plzni

Cyklus koncertů vážné hudby vstupuje letos již do svého čtvrtého ročníku. Posluchači se můžou těšit na 9 koncertů, z nichž se dva uskuteční mimo Rokycany, a to třetí v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze a závěrečný v kostele Navštívení Panny Marie „Na Vršíčku“ u Litohlav.

Mezi účinkujícími se představí zakladatel a umělecký garant Kruhu přátel hudby Rokycany a koncertního cyklu doc. Mgr. Jiří Hošek, smíšený pěvecký sbor Česká píseň s Vojtěchem Jouzou a Vojtěchem Novákem, houslové Three violini, Mozartovo requiem a Pražský katedrální sbor a orchestr, Plzeňská filharmonie, Pražské dechové trio, barokní soubor Bell´Arte Collegium, Štěpán Rak, Jan Mráček, Dominka Weiss-Hošková, Štěpánka Heřmánková a Miroslav Laštovka.

První koncert se uskuteční v neděli 25. září v rokycanském kostele Nejsvětější Trojice v parku U Plzeňské brány od 16 hodin. Na programu bude sborová hudba v proměnách staletí, kterou představí smíšený pěvecký sbor Česká píseň s dirigentem a hobojistou Vojtěchem Jouzou a varhanista Vojtěch Novák. Společně představí dílo Giovanniho Pierluigiho di Palestrini, Tomáse Luise de Viktorii, Wolfganga Amadea Mozarta, Antonio Vivaldiho, Charlese Gounoda, Johanna Sebastiana Bacha, Antonína Dvořáka a Zdeňka Lukáše.

Vstupenky lze od 15. srpna zakoupit v předprodeji, který zajišťuje Informační centrum v přízemí budovy rokycanské radnice. Doprodej vstupenek vždy v místě konání koncertů pouze ½ hodiny před začátkem koncertu.

Ceny vstupenek 50,- Kč studenti a důchodci, 70,- Kč základní vstupné.

Pro návštěvníky třetího koncertu v Praze je vypraven speciální autobus (cena zahrnuta v ceně vstupenky á 150,- Kč). Odjezd autobusu ve středu 2. 11. 2011 v 17 hodin od budovy radnice v Rokycanech. (návrat zpět zajištěn v návaznosti po skončení koncertu)

Pro návštěvníky závěrečného koncertu „Na Vršíčku“ u Litohlav je ZDARMA zajištěna doprava autobusem na místo koncertu a zpět. Odjezd autobusu od budovy rokycanské radnice na Masarykově náměstí v neděli 27. května v 15:15 hodin. (zpět autobus odjíždí po skončení koncertu).


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 25.08.2011 08:57




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka