Kosmetika pro miminko: výběr vhodných přípravků a značek neponechejte náhodě

Zdroj obrázku: New Africa / Shutterstock.com Chcete svému miminku dopřát tu nejlepší péči? Pořizujte mu pouze tu nejlepší kosmetiku, která je šetrná a určena speciálně k péči o citlivou dětskou pleť. Na co se při výběru zaměřit a které značky jsou zárukou kvality? Parabenům a chemickým látkám se vyhněte obloukem a vsaďte na přírodní kosmetiku, jejíž složení bude pro pokož

Jarní servisní akce AUTO CB

Jak vybírat kosmetiku pro miminka? Dětská pleť vyžaduje šetrnou péči

Protože dětská pokožka je velmi citlivá, jemná a lehce se podráždí, musí být kosmetika pro miminko šetrná, s co největším obsahem přírodních látek a minimem těch chemických. Výrobci dětské kosmetiky to vědí a mají to na paměti. I přesto je ale vhodné abyste pokaždé nový přípravek vyzkoušeli na malém kousku dětské kůže a ověřili tím, že na citlivé pokožce se nevytvoří vyrážka, zarudnutí či jiné známky podráždění.

Nezapomínejte na to, že kosmetické přípravky, které vyhovují vaší kůži a jsou kombinací chemických látek a umělých aromat, nemusí vyhovovat citlivé dětské kůži.

Dětské kosmetika na koupání i péče po koupeli

Jedním z pravidelných rituálů je koupání. Ovšem zpočátku není vůbec nutné věnovat se mu každý den, ale třeba jen třikrát až čtyřikrát týdně. Aby bylo miminko během koupání hýčkáno a byla mu poskytována prvotřídní péče, používejte speciální dětská mýdla, oleje i šampony.

Na výrobu dětské kosmetiky se specializují značky:

  • HiPP,
  • Bioderma,
  • Sebamed,
  • Johnson's Baby a spousta dalších.

Kromě mýdla a šamponu po koupání uvítáte také pečující oleje. Ty po koupeli jemně vmasírujte do citlivé dětské pokožky, počkejte, až zaschne a až poté miminko oblečte do pyžamka a uložte ke spánku.

Vyvarujte se vzniku opruzenin a pečujte o dětskou pokožku speciálními mastmi a krémy

K péči o dětskou pokožku přistupujte opatrně a myslete na to, že pleť miminka je mnohem náchylnější k vysoušení a nemá ještě plně vyvinutou přirozenou ochranu. I to je jeden z důvodů, proč u dětí vznikají opruzeniny. Při výměně plenek je proto vhodné ošetřit pokožku zinkovou mastí či jiným krémem proti opruzeninám.

Image title

Zdroj obrázku: matka_Wariatka / Shutterstock.com

Vsaďte na kvalitu, nikoliv na kvantitu

Kosmetika pro miminko by vám neměla zabírat celou polici v koupelně či u přebalovacího pultu. Při výběru je totiž lepší držet se pravidla o tom, že méně je někdy více. První dny po porodu je vhodné děťátko koupat pouze vodou a na kosmetiku nechat jeho kůži zvykat postupně. Proto není vhodné přehnat to s množstvím kosmetických produktů, s nimiž přijde dítě do styku.

Jakmile najdete mýdlo, olej, šampon i krém, které děťátku vyhovují a nevyvolávají u něj alergické či jiné negativní reakce, máte vyhráno a nemusíte kupovat a zkoušet produkty od dalších značek.

Přemýšlejte nad volbou pracích prášků a aviváží

K podrážení kůže miminka může dojít také po kontaktu s oblečením. Nepodceňujte volbu pracích produktů a raději se vyjdete přírodní cestou. K praní dětského oblečení používejte speciální prací prostředky a aviváže. Neobsahují chemické látky a jsou vhodné pro citlivou dětskou pokožku.

Dětská pokožka je jemná a velmi citlivá, proto si zaslouží tu nejlepší možnou péči a speciální kosmetiku. Místo chemických látek vsaďte na přírodní produkty, které dětskou kůži rozmazlí a nezpůsobí ji žádné podráždění.

I tak ale věnujte čas tomu, že nejprve malé množství přípravku vyzkoušíte na kousku pokožky a až když se ukáže, že na něj miminko reaguje dobře, použijete jej na danou oblast. Kromě dětské kosmetiky nezapomínejte ani na dětské prací prášky i aviváže. I oblečení totiž může děťátku způsobit nepříjemné podráždění na kůži.

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka