Kraj je připraven pomoci Sušické nemocnici

„Na základě jednání s vedením města Sušice je Plzeňský kraj okamžitě připraven pomoci sušické nemocnici,“ sdělil po svém setkání se starostou města Sušice Petrem Mottlem hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták.

Cílená propagace v Plzni

Připomněl, že Plzeňský kraj dal městu k vyjádření návrh memoranda o finanční podpoře nemocnice.

„Dnes jsme proto mluvili o memorandu, které jsme městu nabídli, i o finanční podpoře ve výši deseti milionů korun, jíž jsme připraveni podpořit provoz nemocnice v letošním roce. Na schůzce padl také návrh na okamžité převzetí nemocnice Plzeňským krajem. Vzhledem ke schválené koncepci městem Sušice, bude v první řadě důležité zjistit v jakém personálním, ekonomickém a majetkovém stavu se nemocnice nachází. Následně bychom mohli začít jednat o jejím převzetí a majetkovém vypořádání. Pomoc Sušické nemocnici beru jako svou morální povinnost a s touto alternativou řešení jsem seznámil starostu města Sušice,“ konstatoval hejtman Rudolf Špoták s tím, že další detaily o Sušické nemocnici budou řešeny prostřednictvím rozhodnutí rady kraje v následujících týdnech.

Na základě této schůzky vyzval hejtman Rudolf Špoták starostu města Sušice k zaslání připomínek k návrhu memoranda o finanční podpoře a zároveň o sdělení stanoviska města k případnému okamžitému převzetí nemocnice krajem.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka