Kraj opět uspořádá soutěže pro žáky základních a středních škol

Rada schválila vyhlášení a zároveň poskytnutí darů do rukodělné soutěže Řemeslo má zlaté dno, Technická olympiáda Plzeňského kraje, Technika má zlaté dno nebo Gymnazista roku.

Cílená propagace v Plzni

Dále se bude konat mezinárodní soutěž ROBO2022, on-line matematická soutěž mKONTEXT a jazyková soutěž Kontext.

Rukodělná soutěž Řemeslo má zlaté dno je určena pro děti ZŠ – SŠ ve třech kategoriích. Soutěžit mohou s vlastnoručně vyrobenými předměty bez omezení techniky jako suvenýry, hračky, vyučovací pomůcky, oděvní doplňky, šperky, vybavení domácnosti, vše pro zahradu, nástroje a technické pomůcky a hlavolamy. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční v květnu 2022 v Techmania Science Centru Plzeň.

Technická olympiáda Plzeňského kraje ve spolupráci se ZČU v Plzni podporuje technické vzdělávání. Jedná se o soutěž školních týmů středních škol v řešení tematických okruhů a technických problémů stanovených Západočeskou univerzitou v Plzni. Slavnostní vyhlášení výsledků bude v únoru 2022 na ZČU v Plzni.

Soutěž Technika má zlaté dno má za cíl podpořit zájem mladých lidí o studium technických oborů. Téma soutěže je: „Sestrojit funkční hledač světla“ ze stavebnic Merkur a Boffin. Soutěž se uskuteční ve společenském sále SOU elektrotechnického Plzeň 12. října 2021.

Soutěž Gymnazista roku pro žáky gymnázií v Plzeňském kraji je vědomostní soutěž, ve které žáci soutěží formou testu. Uzavřené testové otázky jsou zaměřeny na oblast přírodních, společenských věd a všeobecný přehled. Zúčastnit se jí mohou nejvýše dva žáci z každého gymnázia na území Plzeňského kraje.

Mezinárodní technická soutěž ROBO2022 je určena žákům středních škol a zahraničních partnerských škol, jejichž úkolem bude vyvinout vozidlo předepsané velikosti, které automaticky sleduje cestu.  Kritériem hodnocení bude rychlost vozidla, vzhled a prezentace žáků v anglickém jazyce. Soutěž je určena žákům ve věku 17 – 19 let. Finále soutěže se uskuteční v lednu 2022. Cílem vyhlášení soutěže je podpora technického vzdělávání v Plzeňském kraji a rozvoj mezinárodní spolupráce.

Krajská on-line soutěž v matematice mKONTEXT je určena žákům základních a středních škol Plzeňského kraje. Soutěž bude vyhlášena v několika kategoriích. Zaměření soutěže: Matematika a sport.

On-line jazyková soutěže Kontext v porozumění anglickému odbornému textu pro žáky a žákyně středních škol Plzeňského kraje je vyhlášena ve spolupráci se Západočeskou univerzitou v Plzni, probíhat bude v pěti kategoriích.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka