Kraj podpoří zemědělce, ochranu přírody i vodu v krajině

Rada kraje schválila poskytnutí dotací v rámci dotačního programu „Podpora zemědělské činnosti v Plzeňském kraji 2020“ v celkové výši 2 172 403 korun.


Účelem dotačního programu je investiční podpora do zemědělských hospodářství souvisejících se zemědělskou prvovýrobou v Plzeňském kraji za účelem plnění schváleného Programu rozvoje Plzeňského kraje – Strategického cíle: Zvýšení konkurenceschopnosti regionální ekonomiky.
Dotací budou podpořeny například: výstavba plachtové haly u Chlumeckého mlýna, opravy a rekonstrukce stodol nebo ohrad pro zemědělská zvířata.

Rozdělení dotací na ochranu přírody
Celkem 1 612 700 korun bylo rozděleno v rámci dotačního programu Ochrana přírody 2020. Rada schválila dotace ve výši 282 500 korun pro celkem 8 žadatelů + dvě školy, dále odsouhlasila poskytnutí dotací ve výši 1 242 300 korun pro dalších 28 žadatelů (obcí), které ještě musí schválit zastupitelstvo.Dotaci získají na své projekty: Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední zdravotnická škola, Domažlice (v maximální výši do 50 000 Kč) na projekt „Ošetření významných stromů na Obchodní akademii Domažlice“ a Dům dětí a mládeže Horažďovice (v maximální výši do 37 900 korun) na projekt „Ptačí rok s DDM Horažďovice“, dále například Okrašlovací a sportovní spolek Český Les na projekt Ošetření významných stromů v areálu Krásnohorská Česká Kubice či Český svaz ochránců přírody Plzeňsko na aktivní podporu sýčka obecného na území Plzeňského kraje.

Dotace na retenci vody v krajině
Rada schválila poskytnutí dotací v rámci dotačního programu Retence vody v krajině 2020 v maximální celkové výši 348 000 korun čtyřem žadatelům převážně na výstavbu tůní. Dalších 1,594 milionu korun si rozdělí tři obce (Žinkovy, Neurazy a Ptenín) na rekonstrukce rybníků a opravu tůně. Tyto dotace ještě bude schvalovat zastupitelstvo. Celkem bude v rámci dotačního titulu rozděleno 1,942 milionu korun.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka