Krajské kolo soutěže Vesnice roku podpoří kraj i letos

Již 28. ročník soutěže Vesnice roku byl v letošním roce vyhlášen 6. března. V krajském kole zajišťuje vždy Plzeňský kraj finanční prostředky pro oceněné obce a podpoří také zajištění věcných cen.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kromě toho přípravu a tisk brožury Vesnice roku Plzeňského kraje 2024 nebo částečné krytí nákladů na slavnostní vyhlášení výsledků soutěže, které se koná ve vítězné obci krajského kola. Krajská rada schválila poskytnutí finančních prostředků ve výši 1 mil. Kč pro oceněné obce – barevné stuhy, Cena hejtmana PK, cena RPK, Vesnická knihovna roku, Diplom za vzorné vedení kroniky, Cenu naděje pro živý venkov, Zlatou cihlu, Fulínovu cenu a Diplom za rozvíjení tradic či Diplom za příkladnou péči o historickou zástavbu obce. 

„Do soutěže se mohou zapojit obce, města nebo městyse vesnického charakteru do velikosti 7500 obyvatel. Samotnou soutěží se snažíme ocenit a podpořit aktivitu obcí, jejich představitelů ale také obyvatel, kteří zvelebují své okolí, rozvíjí tradice a zapojují se do společenského života obce,“ říká náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje, IT a evropských záležitostí Petr Vanka.

ilustrační foto

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka