Krajští psovodi se svými svěřenci uspěli na republikovém mistrovství

V letošním roce se jednalo již o 29. ročník mistrovství a v mezinárodní konkurenci si psovodi se psy plzeňského krajského ředitelství vedli skvěle.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tento rok se soutěžilo v obci Dobrotice a psovodi se svými čtyřnohými parťáky mezi sebou soutěžili minulý týden po dobu čtyř dnů. Letošní ročník byl výjimečný, protože kromě policistů z krajských ředitelství se účastnila i Armáda ČR, Celní Správa ČR, Vězeňská služba ČR a Vojenská policie. Kromě těchto hostů byli přizváni i psovodi ze zahraničí, konkrétně z Polska, Rakouska a Slovenska.

Pořadatelé tímto vytvořili velké konkurenční prostředí a mistrovství se účastnilo 41 psovodů se svými psy. Mistrovství je určeno pro všestranné psy a specialisty s tím, že letošní ročník patřil specialistům na drogy a výbušniny. Ten další tak bude určen pro všestranné psy, kteří budou soutěžit v odlišných disciplínách.

Za zmínku rozhodně stojí fakt, že v roce 2019 zvítězilo družstvo specialistů právě z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. Letošní výsledek byl také výborný, protože z 23 zúčastněných družstev krajští psovodi skončili na 4. místě. Co se týče jednotlivců, tak v kategorii vyhledávání návykových látek obsadili 9. místo z 21 soutěžících a v kategorii vyhledávání výbušnin pak skvělé 3. místo z celkem 20 účastníků.

Tohoto skvělého umístění dosáhl osmiletý pes Olar společně se svým pánem. Příští rok se uskuteční jubilejní 30. ročník tohoto mistrovství a dle výše zmíněných pravidel by měli soutěžit všestranní psi ve svých disciplínách.

foto: pčr

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
29.09.2023 08:06



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka