Krajští radní rozdělili sportovní dotace, dostanou fotbalisté i házenkářky

Rada Plzeňského kraje schválila 67 žadatelům dotace z programu Podpora sportovní činnosti dětí a mládeže v roce 2016. Celkově bude rozděleno 6, 2 mil. Kč, z toho dotace v celkové výši 3 822 000 Kč schválila krajská rada a rozdělení zbývajících 2 378 000 Kč doporučila ke schválení zastupitelstvu.


Maximální částku 200 tis. určenou pro jednotlivou žádost získal například na pravidelnou sportovní činnost Dámský handballový klub Plzeň, dále Nadační fond pro fotbalovou mládež Plzeňského kraje na aktivity spolupráce s Regionální fotbalovou akademií, dále Atletický klub Škoda Plzeň na podporu sportovní činnosti dětí a mládeže v roce 2016 při AK Škoda Plzeň.

Poskytnutí neinvestičních dotací

Na základě rozhodnutí Rady Plzeňského kraje obdrží neinvestiční dotaci podporující rozvoj sportování mládeže TJ Dioss Nýřany z. s., a to ve výši 100 tis. Kč na rozvoj mládeže v roce 2016, Fotbalový klub Tachov - dotace  200 tis. Kč na projekt Podpora mládežnických týmů FK Tachov a Hockey Club Klatovy získá dotaci 200 tis. Kč na projekt Zajištění programu rozvoje dětských a mládežnických talentů v ledním hokeji. 

Poskytnutí neinvestiční dotace z prostředků komise pro sport Rady Plzeňského kraje

Hejtmanství podpoří částkou 40 tis. Kč triatlonistu Přemysla Švarce. Částka bude využita výhradně na náklady spojené s jeho sportovní přípravou a účastí na finále MS v triatlonu.   


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 28.08.2016 08:13



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka