Královna soulu Bettye LaVette poprvé vystoupí v České republice, koncert bude v Plzni

Slavná americká soulová zpěvačka Bettye LaVette poprvé zazpívá v České republice. Koncertovat tu bude pouze na jediném místě, a to 23. března 2016 v Měšťanské besedě v Plzni. Interpretka nejvyšší kvality, po svém comebacku dvakrát nominovaná na prestižní hudební ceny Grammy, oslavila letos v lednu sedmdesátiny a v březnu se vydá na evropské turné.

Jarní servisní akce AUTO CB

Věhlasná soulová diva Bettye LaVette si pro svůj první a jediný koncert v České republice vybrala Měšťanskou besedu v Plzni. 

Zpěvačka, která prožívá od roku 2003 hvězdný comeback a vystupovala i na velkolepém koncertu k inauguraci amerického prezidenta Baracka Obamy, tu vystoupí 23. března 2016.

Plzeň bude osmou koncertní zastávkou Bettye LaVette v Evropě. „Je pro nás velkou ctí, že můžeme hostit takovou hudební událost a být jedním ze 13 evropských měst, kde bude Bettye LaVette vystupovat. Představíme tak i českým fanouškům hvězdu, která u nás ještě nekoncertovala,“ říká Ivana Hušáková, manažerka komunikace a marketingu Měšťanské besedy vPlzni.

„Je jedno, zda se Bettye LaVette pustí do skladby z oblasti country, rocku, popu, jazzu nebo blues, vždy se dokáže dostat k jádru písně, přetavit ji v čistokrevné rhythm & blues a vyždímat z ní emoce do posledního písmenka,“ láká fanoušky na tuto výjimečnou hudební událost Ivan Jáchim, ředitel pořádající agentury Dominik centrum s.r.o.

Čerstvá sedmdesátnice se dočkala největšího uznání teprve po roce 2003, kdy vydala album A Woman Like Me, které získalo řadu ocenění. Poté následovaly koncerty a turné po celém světě, pět dalších alb a také dvě nominace na nejprestižnější americkou hudební cenu Grammy (v letech 2007 a 2010). Nejčerstvějším albem je Worthy, jež vyšlo v loňském roce.

„Někteří zpěváci zpívají...a pak je tu Bettye, která nejen že zazpívá píseň, ale ještě v ní žije. Stál jsem tak blízko, že jsem jí to viděl v očích,“ pronesl Jon Bon Jovi o Bettye LaVette krátce poté, co po jejím boku zazpíval v lednu 2009 duet na oslavě inaugurace Baracka Obamy.

Její kolegyně, držitelka devíti cen Grammy Bonnie Raitt o ní říká: "Bettye je jednou z nejvíce neuvěřitelných R & B zpěvaček současnosti. Bettye je přírodní síla."

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 10.02.2016 13:34




2 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka