Kuchařskou soutěž vyhrála Hotelová škola Plzeň

Finále třetího ročníku krajské gastronomické soutěže „Vaříme s regionální potravinou Plzeňského kraje“, které proběhlo v sobotu 18. května 2013 za OC Plzeň Plaza v rámci „Apetit Festivalu“, vyvrcholilo vyhlášením vítězů. Nejlépe si vedla Hotelová škola, Plzeň. Třetí ročník finálového kola kraj...

Cílená propagace v Plzni

Finále třetího ročníku krajské gastronomické soutěže „Vaříme s regionální potravinou Plzeňského kraje“, které proběhlo v sobotu 18. května 2013 za OC Plzeň Plaza v rámci „Apetit Festivalu“, vyvrcholilo vyhlášením vítězů. Nejlépe si vedla Hotelová škola, Plzeň.
Třetí ročník finálového kola krajské gastronomické soutěže určené kolektivům žáků středních škol "Vaříme s regionální potravinou Plzeňského kraje" pořádané v rámci projektu "Plzeňský kraj podporuje regionální potraviny" proběhl v sobotu 18. května 2013 finálovým dnem za OC Plzeň Plaza.
Finále soutěže se zúčastnili vítězové písemné části. Ta spočívala ve vypracování receptury jídla, které musí být vytvořeno nejméně z jednoho druhu regionální potraviny Plzeňského kraje. Ve finálovém - praktickém kole si kolektivy studentů bez pomoci odborných mistrů a před očima stovek diváků vyzkoušely vaření v praxi. Přípravu, servírování i chuť jednotlivých menu hodnotila velice přísná odborná porota.

Vítězem třetího ročníku krajské gastronomické soutěže „Vaříme s regionální potravinou“ se stala Hotelová škola, Plzeň, druhé místo získala Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy a na třetím místě se umístila Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Horšovský Týn.
Výherci získali od Plzeňského kraje pohár vyrobený Střední školou, Horní Bříza, koš s Regionálními potravinami Plzeňského kraje a finanční odměnu ve výši 20 tisíc, 15 tisíc, resp. 10 tisíc korun.
Odborná porota třetího ročníku finálového kola krajské gastronomické soutěže "Vaříme s regionální potravinou Plzeňského kraje" zasedala v tomto složení:

Petr Cuřín (executive Chef Angelo Hotel Pilsen) – předseda poroty

Václav Šimánek (člen Rady Plzeňského kraje)

Zdeněk Pohlreich (šéfkuchař, gastronom, moderátor)

Jaroslav Šíma (odborník regionální potraviny Plzeňského kraje a předseda Krajské agrární komory Plzeňského kraje)

Václav Pach (executive Chef, F&B Manager hotel Purkmistr Plzeň)

František Eger (executive Chef Parkhotel Plzeň)


Jednotlivé školy soutěžily s těmito menu:

1. Hotelová škola, Plzeň

předkrm: Nok z uzeného pstruha s listovým salátem

hlavní chod: Špalky z hovězího krku dušené s mrkví na černém pivu a krémová bramborová kaše s celerem

moučník: Švestkové knedlíky z tvarohovo-sýrového těsta s perníkem


2. Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy

předkrm: Jarní salát s kuřecí šunkou a s křepelčími vejci podávaný s chlebovým toastem

hlavní chod: Marinované plátky vepřové krkovičky pečené na cibuli s pivní lázní, cibulové kroužky ke zdobení, Dušené kysané zelí s jablky, bramborové roládky s mrkví

moučník: Jemný smetanový dortík ochucený staročeskou pracharandou podávaný s ovocným salátem a pěnou z medoviny a doplněný smaženou zmrzlinou


3. Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Horšovský Týn

předkrm: Cuketové závitky

hlavní chod: Vepřová panenka ve špenátovém kabátku se slaninou, zeleninový burger, brokolicové a karotkové pyré

moučník: Pečená hruška s roládou, vanilkovým krémem a karamelem


Vítězná škola předvede soutěžní menu ve čtvrtek 23. května 2013 na nádvoří Krajského úřadu Plzeňského kraje na „Festivalu regionálních potravin Plzeňského kraje“.


Finále třetího ročníku krajské gastronomické soutěže „Vaříme s regionální potravinou“ proběhlo v rámci třetího ročníku úspěšné gurmánské slavnosti „Apetit Festival“, na němž se představily české kuchařské špičky, řada restaurací, barů, kaváren či pivovarů.


Letošní ročník „Apetit Festivalu“ v Plzni zaznamenal rekordní návštěvnost – za dva dny na něj dorazilo cca 32 tisíc návštěvníků.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 21.05.2013 07:13



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka