Kulturní fórum 2021 v online verzi představilo chystané aktivity v Plzni

Kulturní aktéři a zástupci města Plzně se sešli na Kulturním fóru 2021. Vzhledem k vývoji epidemiologické situace jejich jednání proběhlo online. Diskutována byla celostátní a lokální témata v oblasti kultury.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Statutární město Plzeň je známé svým aktivním přístupem v oblasti kultury, a to nejen vznikem jedné z prvních kulturních strategií v rámci České republiky, ale i existencí uceleného dotačního systému, kterým město již téměř 25 let podporuje kulturní dění ve městě. Kulturní fórum vnímám jako důležité setkání nejen pro informování lokální kulturní obce o aktuálním dění na celostátní a místní úrovni, ale též jako prostor pro cenné podněty a diskuzi pro další rozvoj této oblasti, a to zejména v současné době, kdy kultura patří k jedné z nejvíce zasažených oblastí koronavirovou pandemií,“ uvedla Eliška Bartáková, náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

V rámci Kulturního fóra byly v pondělí 29. listopadu představeny připravované celostátní aktivity v oblasti kultury, zejména Národní plán obnovy a plánované projekty Ministerstva kultury ČR v rámci rozvoje kreativních a kulturních odvětví. Setkání kulturních aktérů se zabývalo i naplňováním aktuální městské kulturní strategie Program rozvoje kultury města Plzně na období 2020-2030 a vznikajícím elektronickým dotačním portálem města. Součástí fóra byly i prezentace týkající se schválených městských koncepcí (Revitalizace centrální oblasti, Koncepce městských břehů a Vizuální smog) a připravovaných rozvojových projektů města včetně informací o marketingových nástrojích města a možnostech podpory propagace kulturních akcí.

„Kulturního fóra online se zúčastnilo pět desítek zástupců plzeňské kulturní scény. Byli mezi nimi představitelé městských kulturních organizací, neziskového sektoru i privátní kulturní scény. Vznikla řada zajímavých témat a podnětů pro další rozvoj místní kultury. Jedním z hlavních témat, které zajímá kulturní aktéry, je propagace kulturních akcí, takže této oblasti se budeme prioritně věnovat v příštím roce,“ doplnila Květuše Sokolová, vedoucí Odboru kultury Magistrátu města Plzně.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 09.12.2021 08:05



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka