Lékařská fakulta v Plzni poradí zdarma seniorům se zdravou výživou

Ústav hygieny a preventivní medicíny Lékařské fakulty v Plzni Univerzity Karlovy již tradičně poskytuje možnost bezplatného vyšetření vybraných ukazatelů zdravotního stavu seniorů a hodnocení rizikových faktorů životního stylu.

Cílená propagace v Plzni

Klientům se v poradně budou věnovat odborní asistenti ústavu a studenti 6. závěrečného ročníku Všeobecného lékařství.

Součástí vyšetření výživového stavu a orientačního zhodnocení tělesné zdatnosti je např. měření tělesné výšky a obvodu pasu, vážení, určení hmotnostně výškového indexu BMI a stanovení podílu tukové tkáně v organismu. Dalším nabízeným vyšetřením je měření krevního tlaku a vyšetření hladiny celkového cholesterolu, cukru a triglyceridů z kapky krve, odebrané z bříška prstu.

Odborníci také vyhodnotí jídelníček klientů z hlediska zastoupení základních živin a energetické hodnoty přijaté potravy. Dle získaných údajů celkově zhodnotí výživový stav a rizika rozvoje obezity a srdečně-cévního onemocnění, případně doporučí individuální úpravy jídelníčku a životního stylu či poradu s lékařem.

Poradna je nabízena od října do května, pro velký zájem je doporučováno objednání s předstihem. Termíny, kdy je možné se objednat na vyšetření, ale i další informace např. o novém Cvičení pro aktivní seniory, zjistíte na www.lfp.cuni.cz/seniori nebo telefonicky na čísle 377 593 190.

Bezplatnou poradnu pořádá Ústav hygieny a preventivní medicíny LFP UK ve spolupráci s Krajskou radou Svazu důchodců ČR v Plzni a s Univerzitou třetího věku LFP UK.

Poradna zdravé výživy pro seniory
Univerzita Karlova v Praze, Lékařská fakulta v Plzni, Ústav hygieny a preventivní medicíny, Lidická 4, 301 66 Plzeň



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka