Letní jazykovou školu zahájil koncert pod širým nebem

Na Západočeské univerzitě v Plzni začal v pondělí 10. července 28. ročník Mezinárodní letní jazykové školy, která potrvá tři týdny, do 28. července. Letní škola nabízí řadu obecně i profesně zaměřených jazykových kurzů pro děti, mládež a dospělé. Poprvé ji také zpestřil zahajovací koncert pod širým nebem.


„V letošním roce se přihlásilo celkem 403 účastníků, z toho 347 českých a 56 zahraničních. Jazykové kurzy povedou neformální formou kvalifikovaní lektoři včetně rodilých mluvčích. Letos se na Západočeské univerzitě sejde celkem 49 lektorů – 19 ze zahraničí a 30 z České republiky,“ uvedla Pavla Matoušková, koordinátorka letní školy z Ústavu jazykové přípravy ZČU. Plzeňská univerzita tedy bude hostit učitele a studenty z celého světa včetně Spojených států amerických.

Specifickou skupinu účastníků kurzů českého jazyka pro cizince tvoří tzv. stipendisté – studenti podporovaní finanční dotací ministerstva školství. Letošní ročník přivítá celkem 23 stipendistů, např. z Makedonie, Lotyšska, Litvy, Francie či Rakouska.

V 28. ročníku Mezinárodní letní jazykové školy je tradičně největší zájem o kurzy anglického jazyka, v nichž je registrováno 327 účastníků. Následují kurzy češtiny pro cizince s 39 účastníky a kurzy německého jazyka s 37 účastníky. Nabídka výuky obsahuje celodenní třítýdenní, dvoutýdenní a týdenní kurzy všeobecného jazyka, odpolední jazykové kurzy, kurzy pro děti a teenagery, ale také specificky zaměřené kurzy, mezi něž patří například obchodní angličtina či právní komparativní studie. Každoročně se velkému zájmu těší například angličtina pro žáky ve věku 13–15 let, na kterou se letos přihlásilo 53 teenagerů. Letní škola nabízí také kurz angličtiny pro žáky ve věku 6–12 let, v němž budou při výuce 45 dětí asistovat tři „trainees“ – studentky Britanny, Jennifer a Aimee z univerzity v Plymouth.

I v tomto roce se účastníci letní školy mohou těšit na bohatý doprovodný program v podobě výletů, workshopů, sportovních aktivit i večírků, během kterého si mohou prohloubit nově nabyté jazykové znalosti. Mezi letošní aktivity patří například kromě tradiční celodenní návštěvy Prahy také výlety do Českého Krumlova, Bečova nad Teplou, Švihova či Chudenic, seminář informující o možnostech studia v USA a další. Poprvé byl na programu také zahajovací koncert pod širým nebem – 11. července od 19 hodin vystoupil před univerzitní knihovnou v kampusu na Borech kapely Right Now a Together. 

Pro všechny účastníky letní školy je připraveno stravování v univerzitní menze a mimoplzeňští zájemci mohou využít ubytování na koleji.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 13.07.2017 10:30



5 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka