Letní kino Paměti národa s Remigiem Machurou

Nebýt koronaviru, byly by v neděli 9. srpna končily olympijské hry. Silent kino plzeňské pobočky Paměti národa má proto tentokrát sportovní nádech.

Cílená propagace v Plzni

Promítne dokument Sport, vzdor, doping a jako hosta přivítáme sportovce, který má k tématu dopingu hodně co říct: někdejšího slavného československého atleta Remigia Machuru.

„Strana a vláda se chovaly jako dobrý obchodník, chtěly, aby sportovci obsazovali nejvyšší příčky, a protože se zjistilo, že celý svět používá podpůrné prostředky, stejný trend se kolem roku 1978, 1979 prosadil i u nás. Sportovcům se nabízel doping a k němu jim byla zajištěna i lékařská péče – o dopingu rozhodoval lékař a fungoval ústav, který vybrané sportovce sledoval,“ vzpomínal Remigius Machura při natáčení pro Paměť národa.

Letní kino Paměti národa se koná ve čtvrtek 13. srpna a začíná ve 20:00 na zahradě naší pobočky v Plzni, Thámova 23. Na úvod zahraje písničkář Michal Willie Sedláček. Poté promítneme dokument z cyklu Příběhy 20. století a závěr večera bude opět patřit neformálnímu povídání s hostem. Večerem provází Stanislav Jurík a vstupné je dobrovolné. Promítá se technologií silent kina, tedy se zvukem do sluchátek.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka