Letošní plzeňský Apetit Festival byl plný rekordů

Rekordní počet více než 25 000 návštěvníků, 14 kuchařských show, osm hudebních kapel a deset prezentací vína českých a moravských vinařství. Takový byl v číslech letošní druhý ročník Apetit Festivalu v Plzni. Nejvíce gurmánů dorazilo na první festivalový den, který lákal zejména vystoupením Zde...

Cílená propagace v Plzni

Rekordní počet více než 25 000 návštěvníků, 14 kuchařských show, osm hudebních kapel a deset prezentací vína českých a moravských vinařství. Takový byl v číslech letošní druhý ročník Apetit Festivalu v Plzni.
Nejvíce gurmánů dorazilo na první festivalový den, který lákal zejména vystoupením Zdeňka Pohlreicha. „První den dorazilo více než 18 tisíc návštěvníků, v neděli pak přišlo víc než sedm tisíc lidí. Vysoká návštěvnost nás velmi potěšila. Je to pro nás signál, že to, co děláme, se lidem líbí a také motivace pro příští ročník,“ říká Petr Jirásek z pořádající agentury Pigs Production.
Nedílnou součástí Apetit Festivalu je také hlasování návštěvníků, kteří rozhodují o tom, která restaurace se stane restaurací roku a který pivovar se celý rok bude moci pyšnit titulem pivovar roku. Letos si titul Západočeská restaurace roku 2012 odnesli kuchaři z restaurace PI.JEZ.PI a rozhodně při předávání ceny neskrývali nadšení. „Máme ohromnou radost, pracovali jsme na tom několik dní a znamená to pro nás ohodnocení naší práce, i proto, že jako restaurace fungujeme teprve něco málo přes jeden rok. Vloni jsme byli druzí a letos se nám podařilo vyhrát, což nás těší o to víc,“ vyjádřil se po předání ceny šéfkuchař restaurace PI.JEZ.PI. Milan Letl.
I sládkovi vítězného pivovaru Pašák udělalo získání ceny velkou radost. „Ocenění, o kterém rozhodují sami pivaři, si cením ze všeho nejvíc. Je to pro mě osobně obrovské ocenění mojí práce a moc si toho vážím. Budu se snažit udržet kvalitu a příští rok můžu slíbit, že dovezeme nějaký Apetit speciál,“ řekl po vyhlášení ceny Pivovar roku 2012 sládek vítězného pivovaru Pašák Václav Ebrl.
O přízeň a chuťové buňky návštěvníků bojovalo 15 TOP restaurací a 20 pivovarů. Na pódiu mohli návštěvníci vidět 14 kuchařských show, své umění předvedli i barmani nebo foodartistky, které vytvořily z jídla logo Plzeň 2015, které pak mohli přihlížející sníst. Na hudebním pódiu se vystřídalo osm kapel a prezentovalo se deset vinařství.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 24.05.2012 07:18



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka