Lidé můžou až do středy připomínkovat hodnocení životního prostředí Plzně

Až do středy 20. dubna 2016 mohou lidé posílat svoje připomínky k hodnocení vlivu na životní prostředí (SEA) Plánu udržitelné mobily Plzně.

Cílená propagace v Plzni

Doprava přitom v Plzni hraje velmi negativní roli z hlediska životního prostředí, a to jak z hlediska znečištěním ovzduší škodlivinami, tak i vysokou hlukovou zátěží. V nejbližší době je přitom v Plzni plánována celá řada kontroverzních dopravních staveb, které narážejí na odpor místních obyvatel (průtah Roudnou, severo-jižní průtah městem aj.) a plánují přivedení vysokého počtu automobilů do míst, která už za stávajícího stavu překračují platné limity pro znečištění ovzduší nebo hodnoty doporučené Světovou zdravotnickou organizací (WHO) pro lidské zdraví.

Text takzvaného „oznámení“ pro proceduru hodnocení vlivů na životní prostředí (SEA) najdou lidé buď na internetové adrese http://portal.cenia.cz/eiasea/detail/SEA_PLK008K nebo je k nahlédnutí v budově Krajského úřadu Plzeňského kraje, ve Škroupově ulici 18.

Krajskému úřadu je třeba také adresovat připomínky a do středy 20. dubna. Ten by měl rozhodnout o tom, zda v jakém rozsahu budou dopady tohoto plánu posuzovány.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka