Lionské hnutí chystá reprezentační ples, opět rozdá peníze handicapovaným

V pořadí již 23. ročník reprezentačního plesu Lions Club Plzeň – City se odehraje v sobotu 17. března v Měšťanské besedě v Plzni.


Slavnostní akce se opět ponese v duchu dobročinnosti – organizaci Tyfloservis, která se věnuje slabozrakým a nevidomým lidem, předají členové spolku šek na 50 tisíc korun.    

Strávit příjemný večer a ještě podpořit dobrou věc, takovou možnost má každý, kdo se rozhodne navštívit 23. reprezentační ples plzeňského lionského spolku. Ten již přes 25 let přispívá na dobročinné účely spojené s péčí o slabozraké a nevidomé občany a pomáhá při jejich začlenění do společnosti. „Před čtvrt stoletím se sešli nadšenci, kteří byli ochotní angažovat se pro humanitární akce, obětovat volný čas, pracovní úsilí i finanční prostředky.

V té době se vytvářely spolky, jež navazovaly na mezinárodní organizace - tak vznikl i Lions Club Plzeň-City. Jsme moc rádi, že se nám na humanitární účely podařilo doposud předat více než 1 850 000 korun,“ řekl tiskový mluvčí LC Plzeň – City František Lošan.

Na letošním plesu předají členové klubu šek na 50 tisíc, a to organizaci Tyfloservis, která pečuje o slabozraké a nevidomé občany. S touto institucí spolupracuje spolek již 22. rokem. Darované prostředky putují na sociální rehabilitaci a rehabilitaci zraku. „Učíme naše klienty číst a psát bodové písmo, učíme používat správně bílou hůl a orientovat se v prostoru, věnujeme se také soběstačnosti v domácnosti, jako je vaření, úklid, péče o oděvy, ale i péče o dítě. V rámci této služby se zaměřujeme také na obsluhu kompenzačních pomůcek, například mluvicích hodinek, telefonů, rozlišovačů barev atd. V rámci rehabilitace zraku se snažíme ve spolupráci s Oční klinikou FN Plzeň vybrat s klienty vhodnou optickou a optoelektronickou pomůcku na práci s textem. Tuto službu využívají často senioři s postižením zraku, kterým již brýle na čtení nestačí,“ vysvětlila vedoucí střediska Tyfloservis Plzeň Martina Hrdonková.

Dodává, že přestože jsou obě služby financované z veřejných zdrojů, příspěvky ze soukromého sektoru jsou pro organizaci velmi cenné - jejich využití totiž není vázané na konkrétní rok a projekt. „Díky tomu, že pánové z Lions Clubu pochopili tuto potíž ve financování služeb našeho druhu, můžeme normálně fungovat a hradit provozní náklady i v době, kdy není o dotacích ještě rozhodnuto. Finanční podpora od Lions Clubu Plzeň City je naší jistotou, oporou v časech, kdy jsme v nejistotě. Lions Club nás nicméně nepodporuje jen finančně, ale i morálně - sdílí s námi úspěchy i nezdary. Členové se znají s našimi klienty, pro které každoročně pořádají hudební Matiné v Domě hudby. Děkujeme jim za spolupráci, těší nás, že se nám podařilo vytvořit si takovýto dlouhodobý vztah.“

Program plesu slibuje i letos zajímavý program. Kromě předání šeku se chystá taneční vystoupení školy Filipa Gregoriadese, lidé se mohou těšit i na Inis – irské tance a bohatou tombolu. K tanci a poslechu zahraje kapela Dance Band Plzeň v čele s Jiřím Boubínem. Vstupenky je možné si zakoupit na webových stránkách www.plzenskavstupenka.cz, v Informačním centru na náměstí Republiky 41 nebo v pokladně Měšťanské besedy.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 15.03.2018 12:07



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka