Loosův interiér na Klatovské 19 se příští sobotu výjimečně otevře veřejnosti

Jedinečnou příležitost navštívit jindy nepřístupný dům s vzácným interiérem na Klatovské třídě 19 budou mít zájemci v sobotu 5. září.

Cílená propagace v Plzni

Vstupenky je možné zakoupit v Turistickém informačním centru nebo online prostřednictvím portálu Plzeňská vstupenka. 

Městská organizace Plzeň - TURISMUS pořádá při příležitosti Dnů evropského dědictví komentované prohlídky bytu podnikatele Huga Semlera v prvním patře domu, v němž se do dnešních dnů zachovala jídelna, salon a hudební salonek. Po Klatovské 12, Bendově 10 a Brummelově domě v Husově 58 si tak návštěvníci mohou doplnit další kamínek do mozaiky poznávání Loosových realizací v Plzni. 

Zvláštností interiéru na Klatovské 19 je užití mramorového obkladu fantastiko s výrazným černobílým žilkováním, připomínajícím fantastické bytosti.  Zajímavý je také jeho příběh. Po nucené emigraci rodiny původního majitele v roce 1941 byl interiér využíván jako pracovna vojenského velitele města Plzně Georga von Majewskeho a byla zde podepsána kapitulace plzeňské posádky wehrmachtu. Po skončení války až do roku 1993 využívala dům včetně interiéru od Adolfa Loose československá armáda. 

Prohlídky se konají od 10 do 12 hodin (včetně) a od 13:30 do 16:30 hodin (poslední prohlídka) vždy po půl hodinách. Vstupenky v ceně 30 korun je možné zakoupit prostřednictvím portálu www.plzenskavstupenka.cz či v Turistickém informačním centru na náměstí Republiky 41. 

Upozornění: Komentované prohlídky dosud nerekonstruovaných proto nejsou z bezpečnostních důvodů přístupné dětem do 12 let. 

Dny evropského dědictví se konají každý rok v září. Jejich cílem je zpřístupnit nejširší veřejnosti nejzajímavější a často běžně nepřístupné památky všech druhů tj. architektonické, archeologické, sakrální, technické, dále také muzea, galerie a knihovny a další prostory.

Komentované prohlídky běžně přístupných Loosových interiérů v Bednově 10, Klatovské 12 a Husově 58 se konají pravidelně každý čtvrtek, sobotu a neděli. Vstupenky je možné si zakoupit prostřednictvím portálu www.plzenskavstupenka.cz či v Turistickém informačním centru. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 25.08.2015 17:05



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka