Město Plzeň určilo pravidla pro provoz krizového bytu

Radní schválili pravidla pro provoz krizového bytu, který se nachází v Plachého ulici 42.

Cílená propagace v Plzni

Byt  1+1 o výměře 42,60 metrů čtverečných bude určen pro přechodné ubytování klientů, kteří se ocitli v krizové životní situaci a potřebují krátkodobé ubytování, než si najdou nové bydlení nebo se vrátí do svého původního. Maximální doba ubytování je dva měsíce.

„Ubytování je určeno především rodinám s dětmi a jednotlivcům, kteří jsou v ohrožení zdraví či života a nejsou schopni po přechodnou dobu řešit danou situaci vlastními silami. Může to být například v situaci domácího násilí, při živelné pohromě či při výrazném omezení pohodlí bydlení, tedy když v původním bytě například neteče voda, nefunguje topení a podobně,“ uvedl radní pro oblast správy městských nemovitostí David Šlouf.

Doplnil, že ubytováním v krizovém bytě nelze řešit dlouhodobou bytovou nouzi klienta. Byt také není určen pro osoby, které svým zdravotním stavem, chováním či životními návyky mohou ohrozit bezpečnost nebo zdraví zaměstnanců magistrátu a jiných lidí. Jde například o osoby aktuálně závislé na alkoholu, psychotropních látkách či s akutním infekčním onemocněním. Výše poplatku za ubytování a služby s tím spojené na jedno lůžko činí 100 korun na den pro dospělého, za dítě do 18 let pak 50 korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 31.03.2018 08:20



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka