Město Plzeň vyhlásí grantové programy v oblasti školství, mládeže a tělovýchovy pro rok 2016

Podpora aktivit k technickému vzdělávání, podpora primární prevence sociálně patologických jevů a podpora tělovýchovných aktivit jsou tři grantové programy Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně, které budou vyhlášeny pro rok 2016.


Dohromady na ně město vyčlenilo 2,2 milionu korun. Žádosti musí zájemci podat do konce prosince 2015, jejich vyhodnocení se uskuteční v únoru 2016. 

Na první z programů, tedy na podporu aktivit k technickému vzdělávání, je určeno 1,2 milionu korun, maximální výše dotace v jednotlivém případě činí 100 tisíc korun. „Podporou aktivit k technickému vzdělávání chceme zvýšit zájem žáků o technické obory, motivovat je pro studium řemeslných oborů a tím znovu navázat  na tradice světového významu průmyslové výroby v západočeské metropoli,“ uvedla náměstkyně pro oblast školství a sociálních věcí Eva Herinková. 

Na podporu primární prevence sociálně patologických jevů v plzeňských školách je pro příští roky vyčleněno 500 tisíc korun, maximální výše dotace v jednotlivém případě činí 50 tisíc korun. Předmětem podpory budou aktivity zaměřené na zajištění adaptačních a motivačních kurzů pro žáky jako nástroje pro posílení a stmelení třídního kolektivu, dále aktivity orientované na využití programů specifické primární prevence rizikového chování i zaměřené na programy zlepšující vztahy ve třídách, posilující samostatnost myšlení. Podpora půjde také na zajištění besed a projektů k problematice sociálně patologických jevů. Žadatelem musí být škola, která zajišťuje povinnou školní docházku na území města Plzně.  

Projekty orientované na tělovýchovné aktivity město podpoří částkou 500 tisíc korun, přičemž maximální výše dotace v jednotlivém případě je 50 tisíc korun. Podpora je určena na využití sportovních zařízení při základních školách zřizovaných městem Plzní pro tělesné aktivity, které jsou provozovány příležitostně nebo organizovaně. Dále na rozvoj zájmové sportovní činnosti u žáků ve třídách, jejichž profilovým zaměřením není sport a na podporu tělovýchovných turnajů žáků. I v tomto případě musí být žadatelem škola v Plzni. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka