Plzeň s významnými sportovními kluby uzavře memorandum

Zastupitelé schválili přijetí Memoranda o podpoře sportu ve městě Plzni. Toto memorandum existuje v Plzni od roku 2015 a definuje finanční podporu ze strany sportovních klubů FC Viktoria Plzeň, HC Plzeň, Házená Plzeň a DHC Plzeň.

Cílená propagace v Plzni

A to pro rozvoj a výchovu talentovaných dětí, mládeže a hendikepovaných sportovců. Memorandum se uzavírá vždy na dobu čtyř let, proto je nutné tento dokument pravidelně obnovovat.

„FC Viktoria Plzeň, HC Plzeň, Házená Plzeň a DHC Plzeň jsou sportovní kluby, které v poslední době dosahují svými výkony předních příček v celostátních soutěžích, a které ve své bohaté minulosti vychovaly řadu vynikajících sportovců reprezentační, evropské i světové úrovně. Plzeň je město, které zejména svojí dotační politikou dlouhodobě podporuje sportovní aktivity na svém území. Zmíněné sportovní kluby i Plzeň mají zájem finančně se podílet na podpoře sportující mládeže a sportu na území Plzně,“ sdělil Tomáš Morávek, radní pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy.

V návaznosti na uzavřené Memorandum o podpoře sportu v městě Plzni, kdy se vybrané sportovní kluby zavazují poskytnout finanční prostředky ve výši 1 nebo 3 % z přestupní ceny hráčů městu, je město povinno tyto prostředky použít na podporu sportu v městě Plzni, a to na základě platného Statutu Fondu rezerv a rozvoje města Plzně.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka